Belföld

2016.04.08. 09:09

Orbán Viktor a migrációs helyzetről, Ukrajnáról és a magyar-amerikai viszonyról tárgyalt kongresszusi képviselőkkel

Budapest - Orbán Viktor miniszterelnök péntek délelőtt az Országházban fogadta a Magyarországon tartózkodó, amerikai kongresszusi képviselőkből álló kétpárti delegációt - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.

A megbeszélésen - melyen részt vett Colleen Bell nagykövet is - áttekintették Magyarország és az Egyesült Államok kapcsolatainak aktuális helyzetét - tette hozzá a sajtófőnök.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor miniszterelnök (b3), Dana Rohrabachert (j), Juan Vargas (j2) és David Ciclline (j3), az amerikai kongresszusi delegáció tagjai megbeszélést folytatnak, balról Colleen Bell, az Egyesült Államok nagykövete (b2) az Országházban
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely

Elmondta: a tárgyaláson az európai migrációs válsághelyzet kiemelt témaként szerepelt, ennek kapcsán Orbán Viktor Magyarország schengeni szerződésből fakadó kötelezettségeit ismertette az amerikai képviselőkkel; végül szóba került az ukrán válság is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!