Hírek

2016.04.08. 11:18

Állatkínzás a vád a kemestaródfai kutyahorror ügyében

Az asszony 54 kutyát tartott egy kemestaródfai háznál, nem megfelelő körülmények között. A lakóházat ugyanúgy használták az ellátatlan ebek, mint az udvart: vizelettel és állati ürülékkel szennyezett volt minden.

Bakos Ágnes

Tavaly januárban mentették meg a kutyákat, tavaly októberben zárta a nyomozást a rendőrség, most vádemelést javasol a Körmendi Járási Ügyészség. Állatkínzás vétsége a vád a nő ellen – tájékoztatott Vassné dr. Szele Adrienn sajtószóvivő.

Nem csak a higiéniára nem volt gondja a vádlottnak, hanem az ebek etetésére sem: a megfelelő élelmezés hiányában három kutya, köztük pár napos kölykeit szoptató nőstény és két másik kutya is kórosan lesoványodott. Belepusztulhattak volna az éhségbe – ez is szerepel a vádban.

2015. január végén indult hatósági eljárás a nő ellen a kutyák tartásának körülményei miatt, a legrosszabb állapotú ebeket akkor el is vették az asszonytól.

A rendőrségi nyomozás kiderítette, hogy folyamatos volt a járványveszély a háznál: az egymás közötti harcok okozta ellátatlan sérülések és a fekvőhelyükön talált ürülék veszélyeztette a kutyák életét. Nem voltak oltva, nem látta őket állatorvos.

Hogy mikor lesz a tárgyalás, azt még nem tudni. Az viszont biztos, hogy a Körmendi Járási Ügyészség a vádlottat állatkínzással vádolja.

Korábban többször is írtunk az esetről:

Széttépték az ebet a menhelyen - Ausztriába kerülhetnek a Kemestaródfáról kimentett kutyák

Ötven kutyát mentettek ki Kemestaródfán egy osztrák nő házából

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!