Kultúra

2016.04.08. 13:57

Ha az orrok ellilulnak...

Nagykanizsa – A kortárs költészet egyik ikonja, Varró Dani költő, műfordító mesélt az életéről és szavalt verseket pénteken a palini iskola diákjainak.

Benedek Bálint

„Harminckét éves múltam el, csatában mégsem hulltam el, sínen, se nem...”

A magyar költészet napjához kötődve stílusosan József Attila 32 éves lettem én című költeményének átiratával köszöntötte a felsős gyerekeket a költő.

- Buszsofőr szerettem volna lenni, de hamar rájöttem, a vezetők bizony nem épp kedves emberek - folytatta Varró Dani. - Ebből az alkalomból írtam egy apró verset, ami így szól: „A buszvezetők mind mogorvák, odacsukják az utasok orrát. Ahogy az orrok ellilulnak, a buszvezetők felvidulnak.”

A művekkel és az interaktív előadással a költő a diákok kedvence lett, akik a következő pillanatban már a magyar költészet legnagyobbjainak, Petőfi Sándornak és Arany Jánosnak az életéről hallhattak történeteket.

- Első verseimet 12 évesen írtam, addig csak a foci érdekelt - mesélt tovább a 38 éves Varró Dani. - Zsuzsa nővérem akkor írt költeményeket, kicsit féltékeny voltam a sikereire és én is megpróbáltam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!