Kosárlabda

2016.04.08. 14:50

A győzelem reményében utazik Körmendre a TLI-Alba együttese

Székesfehérvár - A szerdai játéknapon a paksiakat nagyon elporolták a fehérvári kosarasok, akik szombaton, 18 órakor Körmenden szerepelnek.

Horog László

A hétközi fordulóban a fehérváriak nagy különbséggel győztek, a nyugati határszéliek pedig nagyon kikaptak. Az albások a paksiakat fogadták és 97-74-re ütötték ki, a körmendiek Szolnokon vizitáltak és szaladtak bele 83-53-as verésbe. A rájátszás felsőházának korábbi meccsein felemás képet mutattak, előbb nagy bravúrral, 81-73-ra nyertek az atomvárosban, majd hazai pályán szenvedtek 70-67-es vereséget a Zalaegerszegtől. Aztán következett a nem túl szép emlékű, alföldi kirándulás és a harmincpontos zakó, ami azért volt kissé meglepő, mert pár nappal korábban az Atomerőmű magabiztosan, 92-78-ra verte az Olaj együttesét. Az Egis Körmend jelenleg az 5., a TLI-Alba a 4. helyet foglalja el a felsőházi tabellán, érthetően mindkét fél szeretne feljebb kapaszkodni.

Az amerikai center, a 28 pontot szerző Ryan Pearson volt az együttes legjobbja a szerdai derbin

A szezonban kétszer találkoztak, október közepén, a második fordulóban a vasiak hatalmas csatában, egylabdás meccsen, 77-76-ra verték a fehérváriakat. A vendégek roppant gyenge kezdés után hatalmasat javultak, nekik állt a meccs, ám a határszéliek higgadtabbak voltak a végjátékban. A 15. fordulóban kerül sor a visszavágóra, az Alba erőtől duzzadó játékkal győzött 88-72-re, Dzunic Branislav vezetőedző szerint csapata akkor nyújtotta a szezon egyik legjobb játékát.

A fehérváriak a felsőházban eddig két győzelmet és egy vereséget számlálnak, az első játéknapon 94-66-ra verték a ZTE-t, öldöklő küzdelemben, 88-86-ra kikaptak Szolnokon, szerdán pedig átszaladtak a paksiakon.

- A tolnaiak elleni derbi a mi elképzeléseink szerint alakult, az alaphangot megadta az erős kezdésünk, sok energiát fektettünk a mérkőzésbe. Az ellenfél futott az eredmény után, nem tudta felvenni a ritmusunkat. Egységesek voltunk, a szolnoki vereség után átbeszéltük a hibákat, az edzéseken jelentős hangsúlyt fektettünk azon dolgok kijavítására, amelyek nem mentek az utóbbi időszakban. Örültem az Atomerőmű elleni sikernek, azonban nem szabad túlértékelni, a dolgokat mindig a helyükön érdemes kezelni. Nem kell túllihegni a diadalt és a kudarcot sem. Dolgozunk tovább, bízom abban, hogy szombaton, Körmenden is sikerül nyernünk. Ez a célunk - mondta Dzunic Branislav, az Alba mestere.

A szerdai meccs legjobbja az amerikai center, Ryan Pearson volt, aki 28 ponttal és sok lepattanóval járult hozzá a kék-fehérek sikeréhez.

- Komoly csapatmunkával szereztük meg a győzelmet. A szolnoki vereséget követő egyhetes, bajnoki szünetben sokat edzettünk, ennek is köszönhettük az Atomerőmű SE elleni diadalt. Minden mérkőzést meg akarunk nyerni itthon és idegenben is, nem lesz ez másként a szombati, körmendi találkozón sem. Az Olaj ellen is volt esélyünk a győzelemre, de a végjátékot elrontottuk. Levontuk a kellő tanulságokat, remélem, ezentúl higgadtabbak leszünk.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!