Haladás

2016.04.08. 16:11

A Békéscsabát fogadja a Haladás

Az OTP Bank Liga 27. fordulójában szombaton 18 órai kezdettel Sopronban a hatodik Haladás a 12. Békéscsabát fogadja. A két csapat között 18 pont a különbség.

Pum András

A látszat csal, habár a Békéscsaba sereghajtó az NB I-ben, elsősorban őszi teljesítménye miatt szorul az utolsó helyre. Tavasszal két győzelem, négy döntetlen, három vereség a mérlege – de kétszer a bajnok FTC-től kapott ki. A Haladás ősszel előbb 1-0-ra nyert a Viharsarokban, majd 1-1-re végzett a Rohonci úton Zoran Szplisjak csapata ellen. Ami a Halit illeti, úgy tűnik, kilábalóban van a gödörből, a felcsúti döntetlen (1-1) után szerdán 2-1-re verte a Vasast.

– Noha korábban mindig azt hangsúlyoztam, hogy a soron következő meccs a legfontosabb, előzetesen a Puskás Akadémia-Vasas-Békéscsaba hármasból szombati ellenfelünk tűnt a legkeményebb diónak – mondta Mészöly Géza, a Haladás edzője. – Ezt most is tartom, annak ellenére is, hogy szerdán 3-0-ra kikaptak az MTK-tól. Figyelmeztető jel, hogy ősszel csak szerencsével mentettünk elle-nük pontot a Rohonci úton. Vaskó, Laczkó, Fabio, Spitzmüller, Calvente személyében több remek játékosuk is van, persze tisztában vagyunk gyenge pontjaikkal is, igyekszünk ezeket kihasználni. Nekünk a Vasas elleni második félidei játékot kell megismételnünk, csak így lehetünk sikeresek. Remélem, a görcsösség már a múlté, és felszabadult játékkal begyűjtjük a három pontot. De hangsúlyozom, nehéz meccsre számítok a bentmaradásért küzdő lila-fehérek ellen. Ugrainak prosztatagyulladása van, Jagodics, Fehér és Petró sérülése után lábadozik.

Összeállítás: Király – Angyal, S. Wils, Jánvári, Bosnjak – T. Wils, Iszlai, Németh M. – Gaál, Williams, Halmosi.

Csere: Rózsa, Schimmer, Gyürki, Medgyes, Martínez, Popin, Kovács L.

A mérkőzést Karakó Ferenc vezeti, segítői Lémon Oszkár, Takács Gábor, a negyedik játékvezető Horváth Zoltán.

Gaál Bálint utolsó két bajnokiján két gólt szerzett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!