Sport

2016.04.08. 18:52

Döntőben a pápai tornászok

Pápa - Bejutott a Torna Diákolimpia országos döntőjébe az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola két fiúcsapata.

Polgár Bettina

Nemes István testnevelő tanár, az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola igazgatóhelyettese a Napló megkeresésére elmondta, intézményükből több korcsoportban három fiúcsapat, valamint két lánycsapat indult az országos elődöntőn, amit Szombathelyen rendeztek. A budapesti döntőbe az iskola két fiúcsapata jutott tovább, így rájuk újabb megmérettetés vár.

Az Erkel iskola fiú tornászai a diákolimpia országos döntőjében is megmutathatják ügyességüket (Fotó: Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola)

- Immár 27 éve dolgozom az Erkel iskolában, azóta foglalkozom tornával. Ennek nagy hagyománya van az intézményünkben, rendszeresen indulunk a megyei, a területi, és az országos versenyeken, ahol mindig szép eredményeket érünk el. Tavaly csapatban az országos ötödik helyezést szereztük meg, de egyéniben is volt már több országos ötödik, hatodik helyezett tanulónk - hangsúlyozta lapunknak nyilatkozva Nemes István.

Hozzáfűzte, heti két edzéssel készülnek az előttük álló országos versenyre.

- Szeretnénk minél jobb eredményt elérni. Mindig azt szoktam mondani a diákoknak, ha az első tízbe bekerülnek, az már szép eredmény. Ha jobban teljesítünk, az csak még nagyobb örömet okoz a gyerekeknek. A sikereinkhez persze hozzájárul a szülők támogatása is, akik rendszeresen szurkolnak a versenyeken - mutatott rá a testnevelő tanár.

Nemes István megjegyezte, az Erkel iskola mellett a helyi Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola szintén kép csapattal képviseli majd Pápa városát az országos döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!