Sport

2016.04.08. 17:46

Kézilabda: Lengyelország és Spanyolország ellen

Balatonfüred - Nagyot csatázott Lengyelországgal a magyar férfi kézilabda B válogatott pénteken a Balaton Szabadidő Központban. A juniorok is pályára léptek.

Horváth Gábor

Túl sok embert nem mozgatott meg a junior és B válogatott pénteki találkozója, a felnőttek meccsén jó ha százan-százötvenen üldögéltek a Balaton Szabadidő Központ lelátóján. A fürediek közül Szöllősi Balázs és Gerdán Tibor volt csapatban (Kemény László sérülés miatt került ki a keretből), a korábbi BKSE-játékosokat pedig Székely Tibor és Faluvégi Rudolf képviselte. A keretből többen nemrég még az A válogatottban szerepeltek, Gazdag, Juhász és Faluvégi például az Európa-bajnokságon is ott volt.

A lengyelek kezdtek jobban, az első magyar akciógólra tíz és fél percet (!) kellett várni, ekkor 2:4-et mutatott ez eredményjelző. Hiába kért időt Juhász István, a vendégek előnye négy gólra nőtt, támadásaink erőtlenek és kiszámíthatóak voltak.

A folytatásban Faluvégi góljaival zárkózott a nemzeti együttes, amely ekkor sokkal jobban védekezett, 19. perc: 5:6. A félidő hajrájában utolértük a lengyeleket, 7:7. Székely egyre jobban formába lendült a kapuban, a végén azonban ő is tehetetlen volt, a másik oldalon Gazdag hetest hibázott, a lengyelek vonulhattak előnnyel a szünetre.

A pihenő után folytatódott a szoros küzdelem, majd a vendégek két góllal megléptek. Szöllősi hetesből egyenlített, a 42. percben 13:13 volt az állás. Sőt, nem sokkal később már nálunk volt az előny.

Egyre élesebbé vált a harc és egyre több lett a reklamálás, a lengyelek voltak feszültebbek. Nagy Bence negyedik góljával 18:16-ra alakult az eredmény. Oláh növelte háromra a különbséget, 52. perc: 20:17. A legvégén egy találatra feljöttek a lengyelek, akik támadhattak a döntetlenért, de Székely védte a próbálkozást.

Eredmény:
Magyarország B-Lengyelország B 22:21 (8:9)
Balatonfüred, 150 néző. V.: Horváth, Marton. Magyarország B: Borbély, Székely (kapusok), Pásztor, Bujdosó 1, Oláh 5, Leimeter, Szöllősi 4 (1), Hegedűs 2, Faluvégi 3, Gerdán, Koller, Rédai, Kovacsics, Gazdag 2 (1), Benmiloud 1, Nagy 4. Szövetségi edző: Juhász István.
Kiállítások: 14, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 5/4, ill. 4/3.

Két góllal kapotak ki a juniorok

A felnőtt mérkőzés előtt az U-20-as világbajnokságra készülő junior válogatott lépett pályára a füredi csarnokban. Gyurka János együttese Spanyolországgal játszott edzőmeccset, és kapott ki két találattal, 31:29-re. Az együttesek szombaton is megküzdenek egymással, a B válogatottak 16, a juniorok 18 órakor kezdenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!