Kézilabda

2016.04.08. 19:55

Nagyon közel került a döntőhöz a Kohász

A Dunaújvárosi Kohász női kézlabdacsapata vasárnap az EHF Kupa elődöntőjében a dán Randers gárdáját fogadja. A dunaújvárosiak az első találkozón 29-27-re nyertek, így nagyon közel kerültek a döntőhöz.

Jankó Árpád

Maradjunk annyiban, hogy vasárnap délután egy arasznyira leszünk az EHF Kupa döntőjéhez. (Nem a serleghez. Erről még szó se essék!) Jön egy mindenre elszánt, és jelentős tudással is rendelkező dán együttes, és a játékosok lábai egyáltalán nem remegnek meg. Az északi mentalitásból, történelmi hagyományaikból is ered a kis nemzetek létért folyó küzdelme, kitartása, az ellenállás. Ebből a megállapításból csak annyit kell a vasárnapi elődöntős mérkőzésre átértékelni, hogy rettenetesen nehéz hatvan perc vár a Kohászra. Ám a mi játékosaink lába sem remeg. Minden kézilabdázónk nagyon jól tudja, mi vár rá. A helyzet leegyszerűsítve a következő: a Kohász két góllal vezet, és hazai közönség előtt játszik vasárnap 16 órától. A többit a játékosok fejében motoszkáló gondolatok révén igyekszem most a gépbe írni, hiszen az edzők véleményét már jól ismerjük.

Kovács Anna rendkívül gólképes volt Dániában, remek gólokat dobott. Tehetetlen volt ellene a dánok kapusa.

- Vasárnap mindent nagyon jól kell csinálnunk. Szerintem sokkal nehezebb mérkőzés lesz ez, mint a kinti volt. Most már ők is ismerik a játékunkat, és ők azok, akik sose adják fel. Képesek pillanatokon belül sok gólt dobni például lerohanásokból. Ne úgy legyen, ahogy ők akarják. Az első perctől mi ugorjunk nekik. Ne engedjük, hogy behozzák a hátrányukat. Meg kell tartanunk az eredményességünket. Viszont a védekezésben van mit csiszolnunk. Oda kell mindenre figyelnünk, például arra, hogy ne tudjanak gyorsan közepet kezdeni. Ugyanolyan keményen kell majd védekezni itthon, ahogy azt a dánok saját csarnokukban megcsinálták.

Oguntoye Viktória Dániában szenzációsan védett. vasárnap itthon is erre a remek formára lesz szüksége.

- Természetesen izgulok, de érzem, hogy a csapatunk összeállt. Nem dőltünk hátra, készültünk. Megnyugodhatunk, mi is küzdeni fogunk az utolsó pillanatig. Kétgólos vezetőst egy perc alatt el lehet veszteni, erre oda kell figyelni. Itthon vagyunk, és a hazai kupamérkőzések mindegyikét megnyertük. A győri döntetlen, és az a játék is elfogadható lenne. nekik kell mennünk, és a saját játékunkkal kell foglalkoznunk. A védekezésre kell jobban ügyelni, főképp a dán átlövéseknél. Eladott labda nem lehet, technikai hibát nem követhetünk el.

Triscsuk Krisztina (labdával) a Kohász egyik kulcsembere, nagy feladat vár rá is vasárnap
Fotó: www.kohaszkezi.hu

Szalai Babett bár irányító, de fürge mozdulatokkal, gyors lábmunkával gyakran tud sikeresen betörni az ellenfél védelmi falába. Tehát kapura is igen veszélyes. - Nagyon nehéz ellenfél a dán csapat. De mi is ugyanolyan alaposan felkészültünk belőlük, mint ahogyan ők belőlünk. Fontos, hogy tanuljunk a kinti hibáinkból. Például: kicsit lazábbra vettük a dán mérkőzés utolsó tíz percét, igaz, a bírók sem nekünk fújtak akkor. Hatvan percig nagyszerűen kell védekezni, támadni, koncentrálni. Felkészültünk arra is, hogy erőltetik majd a durva játékot a dánok, mert ők mindent megpróbálnak. Sokat jelent, hogy itthon vagyunk, és ellenfelünk nem rendelkezik olyan szurkolótáborral, mint amilyen a dunaújvárosi. És nagyon kell nekünk az a kupa. De azért meg kell szenvedni, küzdeni, hiszen nem nagy az előnyünk.

A nyilatkozatok sorozatát a Dunaújvárosi Kohász csapatának egyik legnagyobb küzdője, Vincze Melinda zárja akinek játéka, akarata minta lehet a mai fiatalok előtt.

- Nem szeretek nagy szavakat használni, teljesen felesleges. De tény, olyan lehetőség előtt állunk, amely mindenkinek az életében csak nagyon ritkán, talán egyszer fordul elő. Én magam úgy érzem most, hogy számomra ez lehet az utolsó kupagyőzelem. Azaz meg kell ragadni ezt a lehetőséget, nem szabad könnyedén elengedni. Ami pedig a vasárnapi mérkőzést illeti: nincs már könnyű ellenfél a sorozatban. Az feltétlenül nagy előny, hogy itthon játszunk. Higgadtan, nagyon okosan, taktikusan kell kézilabdáznunk. Szerintem nagyon motiváltak vagyunk. A csapat magára talált. Rengeteget dolgoztunk, futottunk, kondiztunk, játszottunk, és nagy örömünkre eljutottunk odáig, hogy közel került egy nagy siker hozzánk. Tehát most a végén nagyon kell összpontosítani, mindent átgondolni fejben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!