Kőszeg

2016.04.09. 09:58

Tavaszi nagytakarítás - A natúrparki települések önkéntesei dolgoznak

Kőszeg - Iskolák, civil szervezetek és magánszemélyek is részt vesznek az Írottkő Natúrparkért Egyesület tisztasági akciójában.

Simán Klára

- Amióta egyesületünk megszületett, azóta minden évben megszervezzük ezt a tavaszi nagytakarítást Kőszegen, illetve a natúrparki településeken - mondta Somogyi Györgyné, az Írottkő Natúrparkért Egyesület titkára. A szervezőtől megtudtuk, hogy szinte minden iskola teljes létszámmal csatlakozott a megmozduláshoz, de tíz önkormányzat és egyéb szervezet és magánszemélyek is igényeltek tőlük összezárható szemeteszsákokat, kesztyűket az április 22-éig tartó (a Föld napjához kapcsolódó) akcióhoz. Még szombathelyi „bringások” is jelentkeztek.

- Az összegyűjtött hulladék elszállításáról Kőszegen a Városüzemeltető Kht. gondoskodik, mi jelezzük feléjük, hogy honnét, melyik szemétgyűjtőtől szállítsák el a zsákokat - közölte a titkár. Somogyi Györgyné hozzátette, hogy a már zajló akcióhoz még mindig lehet csatlakozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!