Székesfehérvár

2016.04.09. 11:31

Fiatalok idézték Bella István emlékét, verseivel

Székesfehérvár – Ötödször szavaltak fiatalok a Bella István Versmondó Versenyen, amelyet idén a Bella-emlékévhez kapcsolódva szerveztek meg.

Bokros Judit

A Ciszterci Szent István Gimnázium dísztermében szombat reggel 9 órakor kezdődött a megmérettetés, amelyen most 19-en (11 általános iskolás, felső tagozatos és 8 középiskolás diák) indult. A zsűriben Bakonyi István irodalomtörténész, Bobory Zoltán előadóművész és Nagy Károly, a gimnázium volt könyvtárosa foglalt helyet. A versenyzőknek egy kortárs költő művével és egy Bella-verssel kellett készülniük, de azt adhatták elő, ami közelebb állt hozzájuk. Ha a zsűri bizonytalan volt, kérhette tőlük a Bella-verset is – tudtuk meg Káliz Sajtos József költő, író, szervezőtől.

Végül a következő eredmény született:  az általános iskolásoknál Molnár Laura (Seregélyes) nyert, a második Kövecses Lili (Soponya), a harmadik Juhász Albert Attila (ciszterci gimnázium) és Puszta Klaudia (Seregélyes). A középiskolások között Tóth Lilla (Vasvári gimnázium) lett az első, a második Veszter Csongor (ciszterci gimnázium, a harmadik Boros Bence és Mesics Richárd (ciszterci gimnázium).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!