f1

2016.04.08. 11:46

Verstappen 2017-ben már a Mercedesnél vagy a Ferrarinál lehet

A holland pilóta édesapja elismerte, hogy tudnak a Ferrari és a Mercedes érdeklődéséről.

Kovács Noémi

Fotó: Red Bull Content Pool

A Forma-1 jelenlegi fiatal versenyzői közül talán Max Verstappen van a legjobb helyzetben: tehetségével sikerült elhallgattatnia a kora okán őt támadó kritikus hangokat, így a száguldó cirkusz berkein belül már biztosra veszik, hogy a 18 éves versenyző jövőre ismét szintet lép és már valamelyik top csapatnál fogja tekergetni a kormányt. Nem csak a Red Bullnál számítanak Verstappenre, de a Ferrari és a Mercedes is érdeklődésének adott hangot. 

"Tudjuk, hogy a Ferrari érdeklődik Max iránt, de nincs okunk a sietségre. Szerintem még korai erről beszélni. Az biztos, hogy jövőre Max a bajnokság valamelyik éllovas csapatához fog csatlakozni. És amikor a top csapatot mondom, a Red Bull-t, a Mercedest és a Ferrarit értem alatta." - mondta a versenyző édesapja, Jos Verstappen. A kérdésre, hogy teljesen biztos-e abban, miszerint fiának van-e reális esélye a csapatváltásra, határozott választ adott.

"Igen, abszolút. Persze nem ugyanolyan mértékben, hiszen az elsődleges választásunk a Red Bull. A csapatnál nagyon elégedettek a fiammal, szerintem jelenleg ez lenne a megfelelő út Max számára." - fűzte hozzá Jos Verstappen. 

Az ifjabbik Verstappen lehetséges Red Bull-os szerződtetésével az orosz Daniil Kvyat került furcsa szituációba. Míg a Toro Rossonál sikerült jó teljesítményt nyújtania, addig a Red Bullnál - amely a korábbi évek tapasztalataihoz képest harmatosabb teljesítményt nyújt - még nem sikerült kiemelkedőt alkotnia. Ráadásul jelen állás szerint Verstappen a 8. a bajnokságban, Kvyat pedig a 10. pozícióban tanyázik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!