f1

2016.04.09. 15:39

Jövőre már a rajtsorrend is versennyel dől el?

Bernie Ecclestone megerősítette, van esély rá, hogy a szombati időmérőt egy verseny váltja a Forma-1-ben, ráadásul már 2017-től.

Komenda Vivien

Fotó: Clive Mason/Getty Images/Red Bull Content Pool

Az FIA és Ecclestone beadta a derekát, és visszaállítja a 2015-ös időmérős rendszert, hiszen az idén bevezetett forma nagy felháborodást keltett mind a csapatok, mind a szurkolók körében.

A csütörtöki bejelentés mellett az az ígéret is megszületett, hogy jövőre gyökeresen megváltoztatják a versenyhétvégék menetét.

Ennek egyik lehetősége, hogy az időmérőt egy szombati verseny váltja le, mely eldönti a következő napi futam rajtsorrendjét.

„Lehetséges, hogy jövőre már szombaton versenyt rendezünk. Újítani szeretnénk, és ez a lehetőség is a listán van.” – ismerte el Ecclestone.

Az ötletet valószínűleg azok a szponzorok is támogatják, akik a jelenlegi kieséses rendszer miatt csak keveset tudnak szerepelni. Ezt Ecclestone is megerősítette, hiszen jelenleg nem minden támogató a reális összeget kapja.

Mindenesetre érdekes változások várhatóak 2017-től.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!