f1

2016.04.09. 08:41

Vandoorne Kínára készül

Biztos ami biztos, a belga pilóta a szimulátorban tölti a napot.

Kovács Noémi

Fotó: McLaren

Miután a múlt heti bahreini versenyhétvégén az FIA nem engedte versenyezni a McLaren spanyol pilótáját, a tartalékversenyzőnek, Stoffel Vandoorne-nak kellett átvennie Alonso helyét a volán mögött. A belga versenyző számára nem volt egyszerű a helyzet, hiszen csütörtökön még Japánban volt, a Super Formula szezon előtti tesztjén, így gyorsan kellett akklimatizálódnia a váratlan szituációhoz.

"A Japán széria szezonkezdetén mindössze négy nap van a tesztelésre, ezért küldtük őt oda. Fontos számára a sorozat, hogy ne szokjon el az éles versenyzéstől." - mondta el Eric Boullier az Auto Motor und Sportnak. Az pedig már az FIA-n múlik, hogy a shakíri hétvége volt-e Vandoorne első és egyelőre az utolsó F1-es futama. Vagy esetleg Kínában is úgy találják az orvosok, hogy Alonso számára még veszélyes lenne a versenyzés, így ismét a belga GP2-s bajnok ülhetne be a McLarenbe?

"Ma a szimulátorban leszek, így egy kicsit nyugodtabb vagyok a hétvégét illetően. Jövő héten elutazom Kínába, aztán majd meglátjuk, hogy az autóban kötök-e ki vagy sem. Ezt nagyon nehéz egyébként előre megmondani, hiszen Fernandora a hétvége után még több vizsgálat vár, ezután fogják meghozni a döntést. Persze az első versenyhétvégém után nehéz lenne ismét az oldalvonalon állni, de tisztában voltam a helyzetemmel, hogy idén mire számíthatok. Talán a bahrein-i verseny volt az én igazi tesztem. Úgy gondolom bebizonyítottam, hogy teljes mértékben felkészültem a Forma-1-re. Jó benyomást tettem a csapatra és a Forma-1-es világra, ami a jövőt illetően a segítségemre lehet." - nyilatkozta Vandoorne a belga Sporza rádiónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!