ZTE KK

2016.04.09. 16:50

Nagy csatában, de most kikapott a ZTE KK, a Szolnok nyerte az idegek csatáját

Az élvonalbeli férfi kosárlabda bajnokságban ebben a szezonban a Zalakerámia-ZTE KK - Szolnoki Olaj KK párosítás szépen visszaküzdötte magát rangadónak, mint ahogy a múltban is az volt. Köszönhető ez most a ZTE KK remek idei szezonjának, de a kék-fehérek szombaton kikaptak, ám óriási csatában.

Kerkai Attila

Zalakerámia-ZTE KK – Szolnoki Olaj KK  72-76 (14-25, 14-7, 22-25, 22-19)

Zalaegerszeg, 2400  néző. Jv.: Földházi, Söjtöry, Praksch.

ZTE KK: Kinney 14, Govens 22/9, Kerpel-Fronius 9/3, Mohácsi 4, Pantelic 10/3. Csere: Velkey 3/3, Balmazovic 10/6, Czinger. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Szolnok: Burrell 6, Vojvoda 22/12, Kovács P. 5/3, Jones 8, Keller Á. 5.  Csere: Borisov 15/9, Wittmann 16/9, Gregory. Vezetőedző: Stojan Ivkovic.

A felső ház középszakaszában most először mérte össze erejét a két csapat, ám előtte az alapszakaszban kétszer is a ZTE KK győzött a címvédő ellen. A Szolnok két játékosa, Strahinja Milosevic és Goran Vrbanc sérülés miatt nem állhatott Stojan Ivkovic vezetőedző rendelkezésére. Hazai oldalon Gáspár Dávid és a fiatal Fekete Viktor volt a hiányzó. A találkozó remek hangulatban kezdődhetett, hiszen   megint megteltek a sportcsarnok lelátói. Az gyorsan kirajzolódott, hogy Pantelic és Keller külön párost alkot majd, és az is, hogy Stojan Ivkovic  folyamatos rotációval igyekszik majd megtörni a zalaiak erejét.  A Szolnok a 6. percben vette át a vezetést (7-13), s onnantól pontosabbak voltak akcióik, így az első negyed végére már 11 ponttal vezetett a  vendégcsapat. A ZTE KK távoli kísérletei sem jöttek úgy be, mint korábban, a Szolnok pedig  jól védekezett és ezzel tartotta előnyét (19-27). S ha már a védekezés szóba került,  e téren a zalaiak is jól teljesítettek. Csak egy adat: a Szolnok mindössze  7 pontig jutott ebben a negyedben, de vezetett így is (28-32).

Szünet után egyre feszültebb lett a  hangulat, a ZTE KK  egyenlíthetett volna (34-36), de Vojvoda kosarai kisegítették  együttesét (39-47), Wittmann triplája után pedig időt kellett kérnie Bencze Tamásnak.  A ZTE KK kapaszkodott, jött is egy-egy tripla (48-52), de a másik oldalon Vojvoda nem tudott hibázni, csak ebben a negyedben 16 pontot szerzett. A zalaiaknak innentől már nagy bravúrra lett volna szükségük a fordításhoz, de a  34. percben  Gregory ellen ítéltek sportszerűtlent, Govens büntetőivel pedig 61-62-re feljött a ZTE KK  és kizökkent a Szolnok addigi ritmusából. A 38. percben Govens pontjaival egyenlített a ZTE KK (68-68), „robbant” a csarnok, hát amikor Mohácsi duplájával már az előny is megvolt (70-68). Micsoda meccs lett ez! Viszont jött a válasz, Borosov triplájával újra a Szolnok vezetett (72-73), de ekkor már csak alig maradt idő a mérkőzésből. A  végén Wittmann bedobta büntetőit, ezzel tulajdonképpen eldőlt minden, a  ZTE KK viszont nagyot küzdött, nem sokon múlt  a sikere, de most a Szolnok nyert.

Edzői nyilatkozatok

Bencze Tamás: - Nem vagyok boldog, de gratulálok az ellenfélnek is, hiszen ők is nagyon sokat tettek a sikerért. Ha leegyszerűsítem, akkor a végén ők bedobták azt, amit mi nem. A végén  pedig ahhoz túl sokat hibáztunk, hogy egy ilyen erős csapat ellen nyerni tudjunk."

Sztojan Ivkovic: - Gratulálok a ZTE-nek, de saját csapatomnak méginkább, hiszen hat hónapja szerda-szombat ritmusban játszanak a fiúk.  Nehéz mérkőzés volt, ám ezt előre tudtuk, hiszen a ZTE-nek remek eredményei vannak idén. Örülök annak, hogy egy ilyen hangulatú találkozót játszottunk, Egerszegen mindig imádom, amikor ilyen parázs a hangulat, mint most is volt. A két csapat nagyjából azonos mutatókkal zárta a találkozót, úgyhogy a végén egy kis szerencse is kellett nekünk ehhez a fontos sikerhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!