f1

2016.04.09. 08:50

A Haasnál már a rendszeres pontszerzés a cél

Az első két verseny sikere után, immár minden futamon pontot szereznének az amerikaiak.

Kovács Noémi

Fotó: Haas F1 Team

Meglehetősen jól sikerült pályafutásuk első két versenyhétvégéje a Forma-1-be újonnan érkező amerikai csapat, a Haas F1 Team számára. Francia pilótájuk, Romain Grosjean révén már a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon sikerült megcsípniük egy hatodik helyet, míg Bahreinben ennél is jobban végeztek egy pozícióval. 

Ezen felbuzdulva már a rendszeres pontszerzés a céljuk, bár azt a csapat első embere, Günther Steiner is elismeri, hogy minden egyes versenyhétvégén nem reális az ötödik helyet elvárni a csapattól, az már elérhetőbb célkitűzés, hogy minden futamon bezsebeljenek néhány pontot.

"Az ötödik hely elég nagy elvárás lenne. Most azt szeretnénk megpróbálni, hogy minden futamon pontot szerezzünk. Ez a célunk, de nem tudom, hogy tudjuk-e teljesíteni vagy sem. Tisztában vagyunk vele, hogy mire képes az autó és abszolút lehetséges vele a pontszerzés." - kezdte a csapatfőnök.

"Minden egyes alkalommal meg fogunk próbálkozni a pontszerzéssel, de az, hogy folyamatosan az ötödik helyet várjuk el ahhoz vezetne, hogy túlságosan kapzsivá válunk, ami viszont számunkra nem járható út." - tette hozzá Steiner, akivel Grosjean is egyetért.

"Lesznek olyan pályák, amelyek a többinél jobban passzolnak hozzánk és nekünk is tovább kell dolgoznunk, de igen, szerintem képesek vagyunk rá (a folyamatos pontszerzésre - a szerk.). Meg kell őriznünk a hidegvérünket és a földön kell maradnunk, mert biztosan lesznek olyan napok, amelyek nehezebbek lesznek és nem a mi szánk íze szerint alakulnak a dolgok." - mondta a francia pilóta.

"Az lesz a kérdés, hogy mekkora teljesítményt tudunk még kihozni az autóból, mennyi fejlesztést tudunk szállítani és mit tehetünk annak érdekében, hogy még jobb helyzetbe hozzuk magunkat." - tette hozzá Grosjean.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!