Videoton

2016.04.09. 17:58

Megharcoltak a pontmentésért - Nem játszott rosszul a Videoton, mégsem nyert

Az OTP Bank Liga NB I-es labdarúgó bajnokság 27. fordulójában a kötelező győzelem reményében a Vasast fogadta a Videoton FC.

Ferencz Balázs

Egyértelműen fogalmazott a Videoton FC vezetőedzője a Vasas FC elleni bajnoki összecsapás előtt: a korábbi, négy mérkőzéses nyeretlenségi sorozatot győzelmi szériává szeretné formálni. Horváth Ferenc továbbra sem mondott le arról, hogy csapata elérje a második helyet a bajnokság végére, s ennek tudatában csakis a győzelemért léphettek pályára legényei a Vasas ellen. Az angyalföldiek sem megrettent nyusziként érkezett Felcsútra, Michael Oenning, a kiesés elől menekülő Vasas német trénere is sokat gondolkodott azon, mi lehet az a felállás, mely megzavarhatja a Videotont. Az első tíz percben a fehérváriak négy alkalommal is tehettek volna arról, hogy egy nyugodt meccset tudjanak le, lendületes támadásaik végén azonban gólképtelenek voltak, sajnos nem először. Suljc 10 méteres lövésébe Hermány kapott bele, a kipattanó Feczesin elé került, de ő az előtte helyezkedő Géresit találta telibe.

A Videoton FC 21 éves szélsője, Géresi Krisztián (jobbra) csapata legjobbja volt, gólt is szerzett
Fotó: Molnár Artúr

A 6. percben Géresi húzott el a baloldalon, átívelte a jobbon érkező Suljicnak, aki előbb hosszan vette át, majd csúnyán fölé lőtt. Két perccel később Géresi robogott fel, majd Harasztihoz passzolt, aki 18 méterről a hosszú felé tekert, de labdája mellé ment. A 10. minutumban Géresi a jobb oldalon tűnt fel, egy biciklicsellel megverte Korcsmárt, majd centerezett, de labdáját a kapus lefülelte. S ezután jött a meglepetés. A 14. percben Berecztől kapott „forintos” labdát Remili Mohamed, aki egy lövőcsel után elfektette Kovácsikot, majd 13 méterről átemelte fölötte a labdát, 0:1. Négy perc telt el, s már kettővel vezetett a fővárosi együttes. Második akciójukat futtatták az angyalföldiek, Novák középre adott, Vida továbbtolta, Remili pedig 14 méterről jobbal kínálta meg Kovácsikot, aki pedig a jobb felsőbe segítette a labdát, 0:2. Horváth Ferenc cserélt, lekapta Pölöskeit, s a támadásokért felelős Oliveirát küldte pályára. Továbbra is fürgén járatta a labdát a Videoton, de a gólhelyzetek kialakításával hadilábon állt. A labdák levágódtak, s előfordult, hogy a Vasas rettentő gyors kontrákra indult, A 40. percben is ez történt, amikor három angyalföldi támadó robogott két fehérvári védőre, végül Novák nagy helyzetben a kapu fölé durrantott.



Nagy feladat előtt állt a Vidi, három gólt kellett volna rúgnia, ami utoljára a Honvéd ellen sikerült, még 2015 októberében... Tischler jött be a szünetben, majd Nego aktív szélsőjátékában látta a reményt a fehérvári tréner. Géresi kétszer is veszélyeztetett, azonban célt tévesztett. Pörgött a Vidi: a 62. percben Suljic szerzett labdát, Géresi elé gurított, a 21 éves játékos lapos löketét Hermány bravúrral védte. A 74. percben is a saját nevelésű szélső volt a főszereplő. Nego ívelte középre a labdát, ami elpattogott a védők között, Géresi eszmélt, és 7 méterről jobbal a bal sarokba pöccintett, 1:2. Géresi ívelte át a labdát a jobb oldalra, onnan Oliveira fejelte le Negohóz, a csereként beállt francia pedig a kapunak háttal lekezelte, majd visszafordulva 15 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot, 2:2. Megharcolt a Vidi a pontmentésért.

Videoton FC – Vasas FC 2-2 (0-2)

Felcsút. Pancho Aréna, 1287 néző

Vezette: Farkas Ádám (dr. Varga, Kormányos II G.)

Videoton FC: Kovácsik – Szolnoki, Juhász, Vinicius, Stopira – Pátkai – Suljic, Pölöskei (Oliveira, 27.), Haraszti (Nego, 53.), Géresi – Feczesin (Tischler, a szünetben). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Vasas FC: Hermány – Szivacski (Preklet, 92.), Korcsmár, Debreceni, Hangya – Vida, Risztevszki, Berecz – Ádám (Adamovic, 90.), Novák (Ignatidis, 84.), Remili. Vezetőedző: Michael Oenning.

Gól: Géresi (74.). Nego (78.) illetve Remili (14., 18.)

Sárga lap: Pátkai (33.), Juhász (63.), Suljic (73.), Nego (93.) illetve Hangya (17.), Novák (71.), Remili (73.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!