Foci

2016.04.09. 18:52

Perceken múlt a bravúr, hosszabbításban bukta el a győzelmet a Puskás

Az Újpest egy hétközi Honvéd elleni győzelmet követően a DVTK ellen elbukó felcsútiakat fogadta.

Szupkai Gábor

Az előjelek egyértelműen a liláknak kedveztek, hiszen a PAFC a mezőny leggyengébb idegenbeli mérlegét tudhatja magáénak, mindössze hat szerzett pontjával. Ennek ellenére hiába a fehér mezes hazaiak lőttek elsőként kapura, ennél sokkal lényegesebb, hogy a Puskás Akadémia FC szerezte a gólt. Az ötödik percben Zsótér Donát beadását Fiola Attila fejelte a hazai kapu bal oldalába, ezzel először volt eredményes a felcsútiak mezében első osztályú mérkőzésen a válogatott védő. 0-1. A félidő hátralévő perceiben többet támadott a házigazda, de röhejes labdakezelési hibák és pontatlan passzok tömkelege miatt esélye sem volt egyenlíteni, negyvenöt percnyi játék után előny a vendégeknél.

A pihenő után kihagyott felcsúti büntető, ami Pekár Lászlónak már a második elhibázott tizenegyese volt a bajnokságban, majd három perccel később egyenlítettek a hazaiak. Mohl Dávid hajszálpontos bal oldali beadását Balogh Balázs a tizenegyesponttól a bal oldali kapufa mellé fejelte. 1-1. Ám volt válasza a Puskás Akadémiának, Vjacseszlav Churko kilenc méterről, a jobb oldalról emeli a kapu közepébe. 1-2. A hétperces hosszabbítás azonban végzetesnek bizonyult a felcsútiaknak, egy flipperjátszmához hasonlatos kapu előtti kavarodás után Kabát Péter egyenlített. 2-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!