f1

2016.04.09. 08:36

Rosberg hosszú távon tervez a Mercedesszel

Nico Rosberg biztos benne, hogy még maradhat jelenlegi csapatánál, és utalt 2016 utáni szerződéshosszabbítására is.

Komenda Vivien

Fotó: Mercedes AMG Petronas

A német versenyző jelenleg nagyon jó formában van, sorozatban öt futamot megnyert, ebből az utolsó kettő az idei szezon első két versenye volt. Rosberg 2014-ben írt alá egy két éves szerződést, mikor épp vezette a bajnokságot, később azonban csapattársa, Lewis Hamilton lett a végső győztes.

A Mercedes németje tehát az egyik azon nagy nevek közül, akiknek az év végén lejár a szerződése. Ezen a listán szerepel még például Kimi Räikkönen és Jenson Button is. Így nem meglepő, hogy már most, a szezon kezdetén rengeteg spekuláció lát napvilágot a jövő évi átigazolásokkal kapcsolatban.

Rosberg nem beszél a szerződéséről, annyit azonban megerősített, nagyon jó helyzetben van csapatánál.

„Jelenleg nem gondolok a szerződésre. Miért kellene? Nagyon jó helyen vagyok. Jó a kapcsolatunk a csapattal, és egy ideig még biztosan itt leszek.” – mondta a német.

A Mercedes sem mutatta semmi jelét annak, hogy megválna valamelyik versenyzőjétől, sőt, többször hangoztatták, ennél jobb pilótapárosuk nem is lehetne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!