Sport

2016.04.10. 16:46

Veszprémi siker a pályaavatón

Veszprém – Új, télen is használható műfüves létesítményt avattak fel az Erdész utcai sportcentrumban.

B. Virág Rita

Új létesítménnyel gazdagodott az Erdész utcai sportcentrum – kívülről egy hatalmas, fehér buboréksátrat látni a telepen.

Nos, a hőlégbefúvásos sátor, amely alatt egy 30x40 méteres minden igényt kielégítő műfüves pálya található közel 30 millió forintos beruházásból épült meg.

Szabó Péter, a VLS Veszprém labdarúgó együttes ügyvezető igazgatója elmondta, TAO-s pénzből tudták megvalósítani a beruházást, amely délelőttönként az iskolákat, délután a labdarúgó egyesületek korosztályos csapatait, míg esténként cégeket, baráti társaságokat próbál kiszolgálni.

- A sátrat a tervek szerint két hét múlva, április végén lebontjuk, de október végén ismét felhúzzuk. Így a hideg, csapadékos időben remek alternatívát tudunk kínálni – fogalmazott a klubvezető, aki azt is hozzátette, a műfüves borítás a legújabb technológiával készült.

A műfüves pálya hivatásos átadásán korosztályos tornát rendeztek. A hat csapatos labdarúgó kupán, a Sport 36 Kupán U9-es együttesek mérték össze tudásukat: a Hévíz, a Bük, a VFC USE két gárdája, valamint a Balatonalmádi és a Pápa harcolt a minél jobb helyezésekért. A tornát végül a VFC USE „A” nyerte a Balatonalmádi és a Pápa előtt.

A tornán minden együttesből különdíjjal jutalmazták a legjobb teljesítmény nyújtó játékost. Elismerést kapott:  Borsos Andor (Hévíz), Banai Zétény ( Pápa), Erdélyi Krisztofer (Bük), Beödi Bence (BLSE), Bognár Martin és Garai Zétény (VFC USE „A” és „B”).

A győztes csapat edzője Varga Tünde.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!