Kultúra

2016.04.15. 18:40

Hangszerek ünnepe

Székesfehérvár - A XIII. országos Alba Regia kamarazene verseny célja a társas zenélés igényének fejlesztése. A verseny vasárnap eredményhirdetéssel és gálával zárul.

Ünnepélyes megnyitóval és fülbemászó furulyabemutatóval kezdődött el péntek délelőtt a XIII. országos Alba Regia kamarazene verseny a székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI szervezésében. Az ország minden tájáról érkeztek tehetséges fiatalok Székesfehérvárra.

Sóki András, Hervai Klára és Hamar Dávid is bemutatta tudását a nagyszabású rendezvényen

A csaknem 40 éves múltra visszatekintő versenyen idén 250 diák 75 versenyszámban mérkőzik meg különféle hangszerekkel és formációkkal. A nevező versenyzők előadásában hallhatunk duó összeállítástól kezdve egészen oktett kamaracsoportot is. A versenyt azzal a céllal hirdették meg, hogy ebben a műfajban is bemutatkozhassanak a diákok, és hogy fejlesszék bennük az együtt zenélés igényét. A szakmai zsűri leginkább a pontosságot és a felkészültséget pontozza.

A versenyprogramok bemutatói nyilvánosak és díjmentesen látogathatók.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!