Videoton

2016.04.15. 14:45

A paksi mérkőzés után következik a feketeleves

Székesfehérvár - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 30. fordulójában Pakson próbál három pontot szerezni a Vidi.

Szupkai Gábor

Loic Nego és Gévay Zsolt a Sóstói Stadion búcsúmérkőzésén

A Videoton FC legutóbb hiába adott két játékost is a forduló válogatottjába, pontokat hullajtott a Vasas FC ellen, de továbbra is tartja az ötödik helyét a tabellán. Ez a pozíció nemzetközi kupa indulást érhet, ha az Újpest eltiltása érvényben marad az UEFA-nál. Ám ha biztosra szeretne menni a Videoton, akkor a pontgyűjtés lenne az igazán üdvözítő megoldás.

Még négy játéknap van hátra a bajnokságból, és ebből egyértelműen a Paksi FC elleni szombati mérkőzés a legegyszerűbb feladat. A hátralévő meccseken hazai pályán a bajnok Ferencváros majd a második MTK Budapest, végül idegenben a közvetlenül a fehérváriak előtt álló Újpest vár a Videotonra.

Idén nincs jó emléke a paksi vendégjátékról a piros-kékeknek, Vinicius öngólja után Szakály Dénes is betalált Branislav Danilovics kapujába, ezzel 2-0-ra nyertek az atomvárosiak, hiába játszott emberelőnyben a Vidi Szabó János kiállítása miatt az ötvenedik perctől. Legutóbb a Sóstói Stadion búcsúmérkőzésén 1-0-ra nyertek a fehérváriak, akkor Géresi Krisztián kései gólja tette széppé a búcsút. Az örökmérleg komoly fehérvári fölényt mutat, 20 mérkőzésből tizenháromszor a Videoton örülhetett , és csak négyszer lehetett oka maradéktalanul a boldogságra a Paksnak. Persze ez a statisztika némileg csalóka, mert legutóbb 2011. novemberében szerzett három pontot a Vidi a Tolna megyeiek pályáján.

Sérültekkel is jól áll a piros-kék csapat. Kovács István edzésen egy rúgást kapott a térdére, ami miatt a legutóbbi két bajnokit is kihagyta, a terheléses tesztek során pedig fájdalmat jelzett, így rá további vizsgálatok várnak. A keddi edzésen egy szerencsétlen ütközés után Kovácsik Ádám térdében levált egy porc, amit pénteken artroszkópiás műtéttel távolítottak el, de a beavatkozás után 8-10 nap pihenő, majd rehabilitáció vár rá. Kovácsik sérülése miatt Pakson várhatóan ismét Danilovics őrzi majd a Videoton kapuját, aki szerencsére már teljesen felépült. Feczesin Róbert egy komplex vádli-izomprobléma miatt a hét elején kihagyta az edzéseket, a játéka kérdéses.

A szombaton 18 órakor kezdődő paksi mérkőzésen Szabó Zsolt dirigál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!