Kultúra

2016.04.16. 16:51

Jókai Anna házasságról, családról, irodalomról

Veszprém - Házasságban, családban élni lelki munka, mondta Jókai Anna a veszprémi beszélgetésen.

Balla Emőke

A Kossuth- és Príma Primissima díjjal kitüntetett írónő volt a vendége az Aegis Kultúráért és Művészetért Alapítvány által életre hívott  "Parnasszus kortárs apostolai" című sorozat második rendezvényének a Hangvilla kávézójában. Jókai Anna beszélt művészetről, irodalomról, de a család fontosságáról, férfi és nő kapcsolatáról is.

Véleménye szerint a szerelem egy csodálatos ajándék, ami a halál pillanatáig elkíséri az embert. A házasságról ma sokan azt gondolják, az nem "trendi", "ciki", pedig igenis szükség van rá, noha tudjuk, hogy családban élni nem mindig problémamentes. A házasság egy gyógyító munka: összekerül két sebzett ember, a férfi meggyógyítja a nő lelkét, a nő a férfiét. A gyerekeinkkel elfogultak vagyunk, de még a legszeretettebb gyerekben is van olyan, amitől "égnek áll a hajunk". Sok mindent meg kell bocsájtani a gyerekeknek, mondta az írónő, aki az őszinteség híve, szerinte jobb szembenézni a valósággal. Mesélt saját családjáról: két gyereke van és négy unokája van, fia színész, lánya óvodavezető.

Jókai Anna szólt arról, hogy a Ne féljetek! című regénye már a huszonhetedik kiadást élte. Nem gondolta, hogy ilyen nagy sikere lesz a halálról és öregségről szóló könyvének. Nagy öröm számára, ha valakinek a lelkét megfogja, akárcsak egy mondattal is. Akkor már nem élt hiába, nem írt hiába.

Címkék#Jókai Anna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!