Rendőrségi

2016.04.19. 12:39

Lábakat a fékre, szemeket a kilométerórára: 24 órán át teljes kapacitással mérnek a rendőrök

Huszonnégy tagállam, huszonnégy óra: az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL ellenőrzési akció keretében, április 21-én 6 órától másnap, tehát április 22-én 6 óráig mérnek majd megyénk több pontján is az egyenruhások, egy helyszínen folyamatosan legfeljebb 4 órán keresztül.

Buthy Lilla

Teljes traffipax-kapacitással dolgoznak majd a rendőrök, a közlemény megfogalmazását használva, valamennyi változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz. Az összeurópai sebességmérés érdekessége, hogy a rendőrség az állampolgárokat is bevonta, kedden 8 óráig fogadták az emaileket a helyi rendőrök.

A rendőrség szerint a Speedmarathon jó alkalom arra, hogy mindenkit bevonjanak az ellenőrzésbe, ami nem a szankcionálást, hanem a balesetek számának csökkentését szolgálja. A rendőrség felhívására számos javaslat érkezett a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra is. A lakosság több mint harminc helyszínötlete között sok baleseti gócpont található, így sokszor a javaslatok egybeestek a rendőrség frekventált ellenőrzési pontjaival. Szakemberek szerint is sok olyan található közöttük, ahol igencsak indokolt az sebességmérő-akció.

(Fotó: rendőrség)

„Mert mennek, mint az állat” – az emaileket nem is kellett túlbonyolítani, volt, aki csak a tárgyban tüntette fel a helyszínt, indoklás nélkül. A javaslattevőket meginvitálják majd az adott helyszínre is, hogy személyesen is meggyőződhessenek a mérés eredményességéről. És hogy a lakosság szerint, hol kellene az autósokat kicsit ráncba szedni? A többi között a Kossuth iskola környékére érkezett a legtöbb javaslat, az Úrhidai útra, a 8-as főút kivezető szakaszára – Új Csóri útra, a 81-es főútra, a Hübner András és a Kelemen Béla utcára.

Az emailek alapján kedden fixálják a pontos helyszíneket, így ezekről szerdán tudunk pontos tájékoztatást adni.  Egy biztos: csütörtöktől, péntekig, fokozottabb odafigyelésre számíthatnak az autósok.

Addig marad a találgatás: nem 100 százalék, hogy lesz átfedés, de tájékozódásképp visszakerestük, a tavalyi akció során ötvenegy helyszínen találkozhattunk a traffipaxokkal. Ezek közül csupán pár helyszín kiragadva: Székesfehérvár, Szárcsa utca 23., Székesfehérvár, Szent Flórián krt. Berényi út ker., Székesfehérvár, Pozsonyi út 134., Székesfehérvár, Budai út Dolovai sor ker, Székesfehérvár, Szárcsa utca 23., 64¬es főút 27+700 kmsz, Mezőfalva, József Attila utca 21., Dunaújváros, Béke körút, 6¬os főút 77+600 kmsz (repülőtér), Bicske, Tatai út 25., Sárbogárd, Köztársaság út 225., FRISS: itt olvashatja a pontos helyszíneket>>

Tavaly, Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén, huszonnégy óra leforgása alatt összesen 28160 jármű sebességét ellenőrizték a rendőrök, ezek közül 924 esetben állapították meg a sebességtúllépést.

Természetesen, az idei Speedmarathon  eredményeiről is hírt adunk majd.

A teljes tavalyi lista itt elérhető

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!