f1

2016.04.19. 16:31

Az F1 elfogadta a Pirelli terveit

Zöld utat kaptak az olaszok a 2017-es gumik teszteléséhez.

Kovács Noémi

Fotó: FOTO STUDIO COLOMBO / PIRELLI MEDIA

A hétfői nap folyamán a Forma-1 jelenlegi abroncsbeszállítója, a Pirelli azzal fenyegetőzött, hogy kész kiszállni a száguldó cirkuszból, amennyiben nem kapnak lehetőséget arra, hogy a jövő évi szabályváltozásoknak megfelelően, több idejük legyen a pályán is kipróbálni a komoly módosításokon áteső abroncsokat. Az olasz cég hétfő délután 16 óráig adott időt az FIA-nak arra, hogy jóváhagyja a tesztekre vonatkozó terveiket.

„Gyakorlatilag, elértünk a határainkhoz. Most már mindössze hat hónapunk van arra, hogy tanulmányozhassuk és fejleszthessük ezt az egészet, ami nem egyszerű dolog. A csapatok tökéletes abroncsokat akarnak, azonban ez hétről hétre egyre kevésbé megvalósítható. A határidőnk április vége.” – kezdte a Pirelli motorsport főnöke.

„Amennyiben nem tudjuk elvégezni azt a munkát, amit akarunk, lehetetlenné válik, hogy leszállítsuk azt, amit kértek tőlünk. Nem akarjuk kockáztatni a hírnevünket egy olyan termékkel, amelyet nem tudtunk eleget tesztelni és a kellő információink sincsenek meg a jó munka elvégzéséhez.” – tette hozzá Hembery.

Úgy tűnik, hogy az FIA Forma-1-es Bizottsága illetve Stratégiai Munkacsoportja komolyan vette a Pirelli figyelmeztetését, mivel a Motorsport.com értesülései szerint hétfő délután egyhangúlag megszavazták azon szabályok lehetséges módosításait, amik több teszt- ill. pályaidőt biztosítanak a Pirelli számára. A konkrétumok illetve a menetrend egyelőre kidolgozásra várnak, de ahogy arról már korábban is beszámoltunk, a Pirelli néhány csapattal megállapodott egy lehetséges együttműködésről a tesztek folyamán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!