Kézilabda

2016.04.21. 07:40

A dunaföldvári kézilabdázók nehéz helyzetbe kerültek a hátralévő fordulókba

Dunaföldvár - Nem sikerült megszereznie a győzelmet az NB II-es bajnokság dél-nyugati csoportjának hétvégi fordulójában a Holler UFC felőtt férfi együttesének.

Agárdy Csaba

Egy hét szünet után a dunaföldváriak ezúttal Mecseknádasdon szerepeltek. Orova Tamás edző csapata legutóbb nyerni tudott Nagykanizsán, s a jó folytatásban bízva utazott el vasárnap. Viszont nem könnyített a helyzeten, hogy több felnőtt játékosa különböző okok - sérülés, munka, család - miatt nem tudott rendelkezésre állni.

Mecseknádasd - Holler UFC 32-28 (15-13)

Holler: Parádi R. - Szauter T. 1, Törteli O. 4, Heller M. 9 (3), Pach A. 7, Garda Á. 1, Somogyvári Á. 4 (1). Cs.: Farkas N., Csendes F. 2 (1), Kovács K., Szapu N., Orova N., Reiner I. Edző: Orova T.

Hétméteres: 5/3, ill. 7/4. Kiállítás: 18 perc + 1 kizárás, illetve 10 perc + 1 kizárás.

A mérkőzés alakulása: 10. perc 10-10, 20. perc 12-11, 29. perc 15-13, 38. perc 22-16, 46. p. 27-19, 57. p. 31-28.

A hazai csapat ellen teljes kerettel lett volna keresnivalója a földváriaknak, a mecsekiek csak rutinjuknak köszönhetik győzelmüket. A vendégek sorozatos hibákat követtek el támadásban, amit gólokra váltott az ellenfél. A második félidő végére a Holler UFC fizikai fölénye dominált, de a 6-0-ás sorozattal már csak szépíteni tudtak.

Orova Tamás: - Sajnálom, hogy megint egy teljes kerettel nyerhető mérkőzést szalasztottunk el, de a képességeinkhez képest részben elfogadható eredmény született. A sorsunk, azaz a bentmaradás a további fordulókban rendkívül nehéz lesz.

A felnőttekkel szemben viszont a junior gárda parádézik a bajnokságban. Tizenötödik meccsükön tizenharmadszor nyertek.

Mecseknádasd - Holler 19-31 (7-12)

Holler: Farkas - ifj. Somogyávári 7, Kovács 1, Szauter T. 2, Orova N. 5, Aradi, Szapu 4, Hegedűs 4, Garda 1, Csendes 3, Reiner 4, Ács. Edző: Heller Milán.

Vajai Miklós technikai vezető örömmel mondta, az együttes a tavaszi rajt óta pontot sem veszítettek: - Hetek óta a felnőtt keretet kiegészítve dolgoznak azért, hogy jövőre is NB II kézilabda legyen a városban. Szapu Norbert, Szauter Tamás, Orova Nándor, Reiner István, Farkas Norbert és még vagy tíz fiú! A bajnokságból még van három forduló, jövő héten pénteken a listavezető Nagyatádhoz megyünk és ha győztesen jönnek le a pályáról a fiúk, akkor pontszámban utolérjük a listavezetőt és rosszabb esetben már az ezüstérem a nyakukban van. Ezzel megelőzve olyan csapatokat akik évek óta minimum ilyen szinten szerepelnek. Ezért van értelme nap mint nap dolgozni - tette hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!