Gazdaság

2016.04.20. 14:40

Fejérből négyen is dobogós helyen végeztek

Négy dobogós helyet szereztek a Fejér megyei diákok a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), illetve az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) döntőjében.

B. Kiss László

Nagy Nikolett és Németh Cintia férfiszabó szakmában a 2., illetve a 3. helyen végeztek, Kéri Tamás szerszámkészítő versenyszámban lett harmadik, míg Grüll Bence a villanyszerelők megmérettetésében (SZKTV) lett ezüstérmes a fővárosban lezajlott megmérettetésen.

Első helyen végzett továbbá a Fejér megyei Heiter Szabolcs, a Skills Hungary Nemzeti Döntőn. A villanyszerelő versenyszámban kiválóan teljesítő fiatal ezzel bebiztosította helyét a 2016-os EuroSkills versenyre, ő képviselheti hazánkat a svédországi Göteborgban. Az Óbudai Egyetem hallgatója előtt nem ismeretlenek a nemzetközi versenyek, hiszen tavaly a szakmák olimpiáján, a WolrdSkills megmérettetésen versenyzett hazai színekben Sao Pauloban, Brazíliában.

Mindkét  döntőre az április 18. és 20. között megrendezett IX. Szakma Sztár Fesztiválon  került sor a fővárosban.

Az országos szakmai versenyeket a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával hirdette meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!