Sport

2016.04.22. 14:42

Zalai futballrangadó a nőknél

Nagykanizsa/Zalaegerszeg - A női labdarúgó NB II Nyugati csoportjában harmadszor rendeznek megyei rangadót, hiszen a Nagykanizsai TE 1866 együttese a listavezető ZTE FC-Angels csapatát fogadja szombaton 14 órától az NTE-pályán.

Kerkai Attila

Benedek József, a házigazda kanizsaiak edzője is várja már a találkozót, mely akár gyógyírt is jelenthetne az NTE eddigi tavaszi szereplésére.

- Ez a meccs azért mindig más, mint a többi, hiszen rangadó a két város női focistái között is - kezdte a tréner. - Ehhez hozzáteszem, hogy a csoport listavezetője látogat hozzánk az egerszegiek személyében és azt is el kell mondanom, hogy a tavasszal bizony kicsit a várakozások alatt szerepeltünk. Személy szerint sem vártam ekkora megtorpanást, ezen a találkozón pedig itt az alkalom, hogy bizonyítsuk, hogy több van azért bennünk. Hiányzóink ezúttal is lesznek, de mindent megteszünk azért, hogy jó eredményt érjünk el a ZTE ellen.

A kanizsaiak erre a szezonra egyben búcsúznak is az NTE-pályától, hiszen utolsó bajnokijukat a pontvadászatban Pécsett vívják április 30-án.

A két csapat legutóbb márciusban Egerszegen találkozott, s nyert a ZTE 2-0-ra, s mint látható, az eső sem kímélte őket Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE FC-Angels jelenleg az első helyen áll, de a mostanival együtt még három mérkőzése lesz az alapszakaszban. Matematikailag még nem biztosították be az első két helyezésüket, amivel kiharcolnák az osztályozót.

- A tét továbbra is óriási számunkra, de mi ott akarunk lenni a végén az első két helyen - hallottuk Kostorják Zsolttól, a ZTE FC vezetőedzőjétől. - Amennyiben nyerünk Kanizsán, akkor ezt bebiztosítjuk. A legutóbbi fordulóban mi 15-0-ra vertük a DAC-ot, előtte az NTE 14-0-ra. Nálam viszont nem a számok beszélnek, hanem a pályán mutatott játék. A kanizsaiak Egerszegen megnehezítették a dolgunkat, de remélem, hogy most sokkal sportszerűbb mérkőzést vívunk velük. Véleményem szerint csapatként a miénk a jobb, de sokat jelent majd, hogy kik lesznek a hiányzók a két együttesből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!