Sport

2016.04.22. 15:15

A hétvégén kezdődik a kajak-kenu szezon

Dunaújváros - Ezen a hétvégén, április 23-24-én Szolnokon indul a felnőtt kajak-kenusok versenyidénye, ekkor rendezi a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a felnőtt tájékoztatót és parakenu vb válogatót.

Gallai Péter

A versenyen a részvétel nem kötelező, ugyanis az olimpia évében a válogató versenyekre hegyezik magukat a versenyzők, de sok olimpiai- és világbajnok döntött úgy, hogy rajthoz áll szombaton és vasárnap. A Dunaferr SE három felnőtt klasszisa, Hajdu Jonatán, Vass András és Kiss Balázs is Szolnokra utazik, Jonatán és Balázs C-1 200 méteren, András pedig C-1 1000, valamint C-2 1000 méteren versenyez majd. Vass András idén a szegedi színekben kenuzó Bodonyi Andrással alkot egy párt a csapathajóban.

Miután befejeződtek a tavaszi melegvizes táborok, hazatértek a különböző kontinenseken készülő csoportok, s itthon (ki Szegeden, ki Szolnokon, ki Dunavarsányban vagy a Gubacsi hídnál) folytatja a munkát a 2016-os idényre. Ennek csúcspontja az augusztusi riói olimpia lesz, és a sikeres és tökéletes felkészülés érdekében már meglehetősen korán, május közepén megkezdődik a válogatósorozat. Sokan úgy vélik, nem szerencsés egyenesen fejest ugrani a mélyvízbe, jó, ha a szezont nyitó első tájékoztatóversenyen felveszik a ritmust, kicsit megérzik a versenylázat, s fél szemmel persze felmérik a hazai riválisokat is.

Már ha a riválisok megmutatják magukat. Ugyanis például férfi kajakban Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjának tagjai ezúttal nem állnak rajthoz.

Viszont női kajakban mindenki ott lesz, aki a számít, ám nem minden számban tűnnek fel legjobbjaink. A K-2 500 méter világbajnoki címvédői, Szabó Gabriella és Kozák Danuta csak egyesben szerepelnek majd Szolnokon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!