Sport

2016.04.23. 11:03

Futsal: Elfogyott a csapat - Az 1. FC Veszprém a bajnokot fogadja

Veszprém - Hihetetlen pechszéria sújtja a veszprémi futsalosokat, akik az ország legjobbját fogadják. Hat és fél játékossal, összeszorított fogakkal.

Horváth Gábor

A szezon legfontosabb időszakában fogyott el a veszprémi futsalcsapat, a rájátszás rajtján Püspök Péter, Bognár Péter és László Gábor sérülése (mindannyian nagy-pályás csapataikban szenvedtek sérülést) miatt mindössze nyolc mezőnyjátékos állt Madarász János vezetőedző rendelkezésére. Pontosabban, ahogyan a szakember fogalmazott, hét és fél, hiszen a nagypályáról igazolt Gunther Zsolt, bár sokat dolgozik, egyelőre komoly taktikai lemaradásban van.

Az 1. FC Veszprém hétfőn este így volt kénytelen kiállni a Berettyóújfalu otthonában, ahol végül nagyszerűen helytállt a bakonyi csapat, Tataiék szoros csatában, 3:2 arányban maradtak alul.

- Nagyon-nagyon jó meccset játszottunk Magyarország második legjobb csapata otthonában. A srácok jól teljesítettek, mindent kiadtak magukból. Tar kiállítása után is rengeteget támadtunk, sok helyzetünk volt, sajnos csak egyet tudtunk kihasználni. Nagyon sajnáltam játékosaimat, hiszen rengeteget dolgoztak a sikerért - nyilatkozta lapunknak Madarász János.

A veszprémiek (sárga mezben elöl Boromisza Gábor) januárban, még az alapszakaszban 6:3-ra kaptak ki a Győrtől, Madarász János edző ígéri, csapata tartalékosan sem adja meg magát. Fotó: Penovác Károly

A bakonyi futsalosok szakvezetője keserűen jegyezte meg: minden évben imádkozik azért, hogy a bajnokság fontos szakaszában ne legyenek sérültek, erre megint kiestek hárman a keretből. Tart ráadásul eltiltották, így a következő meccsen még eggyel kevesebben lesznek.

Az ellenfél pedig nem más, mint a címvédő Győr - az ország második legjobbja után tehát jön az első. Az 1. FCV hétfőn a bajnokot fogadja.

- Rossz előjelekkel készülünk, de azért vagyunk sportemberek, hogy ilyen helyzetben is megtegyünk mindent, amit csak tudunk. Szeretnénk egy jó meccset játszani, és kiszolgálni közönségünket. Teljes kerettel sem mi lennénk az esélyesek. Ha meg kell halni, én azt mondom, haljunk meg szépen! - jelentette ki Madarász János.

Az 1. Futsal Club Veszprém-Rába ETO bajnoki mérkőzés hétfőn 18.30-kor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!