Hírek

2016.04.24. 16:28

Hétfőtől határellenőrzés Ausztria felé – Peresznyétől Kőszegig Vas megye is érintett

Körkép – Szúrópróbaszerű ellenőrzéseket kezdenek a burgenlandi rendőrök hétfőn, április 25-én reggel nyolc órától a burgenlandi-magyar határszakaszon. Vas megyénél is.

Bakos Ágnes

A nezsideri, a kismartoni, a nagymartoni és a felsőpulyai járás átkelőinél várható ellenőrzés – közölte a burgenlandi rendőrség. Kiterjeszthetik a fokozott ellenőrzést, ha szükség van rá.

A négy kijelölt járásból egy határos Vas megyével: a felsőpulyai járás a magyar oldalról nézve Peresznyétől Kőszegig, illetve a zöldhatárt nézve Velem, Cák magasságáig tart.

Térkép: google maps

Az intézkedést az embercsempészet és az illegális bevándorlás elleni küzdelemmel indokolták – viszont éppen az akció sikeressége miatt nem nevezték meg pontosan, melyik határátkelőknél terveznek hétfőtől szúrópróbaszerű ellenőrzéseket.

A határátkelők biztosításában és a zöldhatár érintett szakaszainak felügyeletében a rendőrséget katonák segítik. Vagyis: senki ne lepődjön meg, ha Kőszegnél Ausztriába érve osztrák katonákkal találkozik. Érdemes mindenkinek magánál tartania a személyi igazolványát vagy útlevelét.

Nemrégiben Hans Niessl burgenlandi tartományfőnök arról beszélt, hogy az embercsempészet visszaszorítása érdekében a határellenőrzés fontosabb, mint a kerítésépítés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!