Sport

2016.04.25. 13:40

Húsz éven aluliakkal

Székesfehérvár - Péntektől vasárnapig a Gáz utcai sportcsarnok a házigazdája a férfi kosarasok U20-as, bajnoki döntőjének. A belépés ingyenes.

Horog László

A fehérváriak az utóbbi években már többször bizonyították rátermettségüket a felnőtt és korosztályos hazai és nemzetközi események lebonyolítása kapcsán. A hétvégén itt az újabb feladat, a honi szövetség vezérkara a kék-fehérek pályázatára mondott igent, így az Alba Regia Sportcsarnokban rendezik az élvonalbeli, felnőtt együttesek közvetlen utánpótlását jelentő korosztály, legjobb nyolc csapatának vetélkedését. Az Alba Fehérvár-DKKA a 4. helyen került a döntőbe, érmes helyezésben reménykedik.

A hétvégi esemény sajtótájékoztatóján a város alpolgármestere, Mészáros Attila elmondta, komoly esemény következik a fehérvári kosárlabda életében. Az elmúlt években megszokhattuk a nívós, korosztályos, kosaras erőpróbákat a településünkön. Nagy öröm, hogy ezúttal az U20-as bajnoki döntőre itt kerül sor. Szívből remélem, hogy a csapat kiválóan szerepel majd.

A klub elnöke, Balássi Imre közölte, a rendezvény kiemelt jelentőségű a TLI-Alba Fehérvár és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia életében is, ugyanis ez a csapat jelenti a felnőtt együttes közvetlen hátországát. A bajnoki döntő bármely korosztályban komoly ranggal bír, a fentebb elmondottak okán a hétvégi finálé számunkra különösen fontos. Megtisztelő, hogy a szövetség vezérkara a mi pályázatunkra bólintott. Bízom a sikeres rendezésben és csapatunk ugyanilyen szereplésében. A felnőtt együttesünk a hétvégén nem lép pályára, ezért arra bíztatok minden kosárlabdabarátot, hogy jöjjön el a csarnokunkba és szurkoljon az utánpótlásunknak.

Matus Gábor, az akadémia ügyvezetője, megjegyezte, az utóbbi években sokszor bizonyították, sikerrel oldják meg a hasonló, nagyszabású események lebonyolítását.

- Az Alba Regia SC és a DKKA közösen rendezi az erőpróbát, bízom abban, hogy a korábbi évekhez hasonlóan, zökkenőmentesen. A legjobb nyolc csapat találkozik, a magas színvonal tehát garantált.

A székesfehérvári utánpótlás szakmai igazgatója, Farkas Sándor elmondta: bízik abban, hogy a házigazdák a legerősebb csapattal tudnak kiállni. Szerinte a mezőnyt hasonló képességű gárdák alkotják, talán a Falco kicsit kiemelkedik, picivel a többiek előtt jár. Ami persze nem jelenti, hogy verhetetlenek.

Az AF-DKKA korosztályos együttesének trénere, az egykori center, Góbi Henrik optimista a hétvégét illetően.

- Fontos, hogy hazai pályán vívhatjuk a döntőt. Az alapszakaszban szerepelhettünk volna kicsivel jobban, remélem, a döntőben minden tökéletesen alakul számunkra.

A hazaiak az első meccsüket pénteken, 12 órakor vívják a Budapesti Honvéddal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!