Lóerő

2016.04.28. 12:25

Majális, földi és légi parádéval

Negyedszer rendezik meg Budapesten május 1-jén 10 órától a Nagy futamot a dunai rakpartok belvárosi szakaszán és a Várkert Bazár körül.

Szabó Zoltán

A belváros szívében tartandó Nagy futamon Gerhard Berger személyében az osztrákok legendás Formula-1-es pilótája is részt vesz. Nascar- és DTM-autók, rali, tereprali és drift-versenygépek bemutatóznak a Várkert Bazár - Clark Ádám tér - Erzsébet híd - Ferenciek tere útvonalon. Május elsején tehát újra a az autósport jeles képviselőié a főszerep: Bergert egy klasszikus Forma1-es autóval láthatjuk, a dakarosok a sivatagot aszfaltcsíkra cserélik.

A térképen láthatók az idei Nagy futam helyszínei a budapesti belváros szívében, a rakpartokkal, a bazárral , a nézői területekkel Fotó: Nagy futam

Kovács Miklós és Darázsi Zsolt versenykamionját mutatja be, de Michelisz Norbert vagy Turán Frigyes is örömautózást tervez. A Nagy futam, amelynek azon felül, hogy igazi látványossággal szolgál a közönségnek (hiszen szinte már presztízs, hogy ezen a rendezvényen a szakma legjobbjai vegyenek részt), nem titkolt célja, hogy közelebb hozza a nézőkhöz a technikai sportokat. A rendezvény azért is számít igazi kuriózumnak, mert a rajongók annyira közel kerülhetnek itt a versenyzőkhöz, az autókhoz, motorokhoz, kamionokhoz, mint egy zárt versenypályán soha.

A légi parádéban láthatjuk Besenyei Péter és a műrepülő Európa-bajnok Veres Zoltán bemutatóját: utóbbi újabb Guinness-rekordra készül, hiszen másodmagával repül át a Lánchíd alatt. Ismét eljön a Flying Bulls csapata, a Magyar Honvédség ejtőernyősei is ugranak. Emellett idén is átrepül egy nagy utasszállítójuk a Duna felett.

A motorsport program 11 órakor indul, benne 11.40-kor Karl Wendlingerrel, Gerhard Bergerrel és a klasszikus F1-es autókkal, 12.20-tól pedig Michelisz Norberttel és új Hondájával. A légi parádé kezdési időpontja 14.15 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!