A szerkesztő ajánlja

2016.04.29. 08:30

Jó reggelt, Vas megye!

Kevés lehangolóbb látvány van a lakótelepi társasházak között álldogáló szemeteskonténereknél. Akkor is, ha nem tudnánk meglenni nélkülük, és a kukásautó menetrendszerű reggeli zörgésében mégiscsak van valami megnyugtató.

Ölbei Lívia

Ezek az ütött-kopott, döcögve guruló pléhmonstrumok mindenestül annak a kultúrán már régen túllépett civilizációnak a megtestesítői, amiben élünk. A konténerekben rendszeresen könyékig elmerülő, jobb sorsra érdemes polgártársainknak kitett kenyereszacskókkal együtt. Aztán egy ragyogó tavaszi reggelen, amikor a rügyező hársak is nekiveselkednek, és az erkéllyel szemben nyújtózkodó fa törzsén megjelenik egy igazi harkály; szóval egy ragyogó reggelen csörfös-copfos, 3 éves forma kislány áll meg váratlanul a konténer mellett. Nyújtózkodva eléri, csicseregve jól meghúzza a fémkallantyút: „Jó napot kívánok! Egy buszjegyet kérek! Köszönöm szépen!” És ragyogva messzire utazik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!