Vasvár

2016.04.30. 09:56

Stratégiai a vasvári lakásállomány - A szennyvíz is téma volt a testületi ülésen

Vasvár - Talajterhelési díjat vethetnek ki idén Vasváron, épül a csapadékvíz-elvezető rendszer és nem adnak el önkormányzati lakásokat – ezekről is szó volt a vasvári képviselő-testület rendes áprilisi ülésén.

Bakos Ágnes

– A városban a csapadékvíz okozza a legnagyobb gondot, ami a környezetvédelmi problémákat illeti – számolt be dr. Ódor Ildikó jegyző. Az önkormányzat sikerrel pályázott a csapadékvíz-elvezetés kiépítésére, ezt ütemezetten végzik, a legkritikusabb hat-hét utcában kezdik el a munkát.Ami a szennyvízkezelést illeti: a jegyző emlékeztetett, hogy a csatornarendszer egy európai uniós pályázatnak köszönhetően kiépült a városban. Vannak, akik erre még nem kötöttek rá, és más módon sem tudják igazolni, kivel szállíttatják el a szennyvizet. Ezek az ingatlantulajdonosok idén már számíthatnak a talajterhelési díjra.

– 174 lakás van az önkormányzat tulajdonában. Ezek kétharmada szociális, a többi piaci alapú bérlemény – sorolta az ingatlankezelési napirenden Tóth Balázs polgármester.

A város nem tervezi a lakásai eladását: stratégiai okok miatt. Amint a polgármester elmondta:

– Amennyiben munkahelyteremtő vállalkozás telepedne le Vasváron, a képzett munkaerő biztosítását a számukra felkínált lakások bérbeadásával segítené a város.

Abban sincs változás, hogy a bérlakások díjaiból befolyó összeget az önkormányzat az ingatlanok folyamatos felújítására, karbantartására költi. Ehhez a közmunkaprogram lehetőségeit is felhasználják Vasváron. Jó hír, hogy a korábbi években tapasztalható díjhátralék-halmozás megszűnőben van. A bérlők nagy többsége rendszeresen fizeti a díjat, így ha lassan is, de csökken az önkormányzat kintlévősége.

Címkék#Vasvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!