Sport

2016.04.30. 20:07

Csak szétlövés után nyertek az oroszok

Az előző napi kazahok elleni mérkőzésen is elég sok KHL-es tapasztalattal rendelkező játékos lépett jégre az ellenfélnél, erre a mai orosz B válogatott is büszke lehet. Ez szó szerint a vendégek második csapata, olyan fiatalok alkotják akik éppen nem férnek csak be a nagyok közé.

Szupkai Gábor

Többek közt a KHL rájátszásának felfedezettje, egyben legjobb fiatal orosz játékosa Nikita Gusev, de az vendégek első számú kapusa Ijya Sorokin sem akárki. A CSZKA Moszkva 20 éves kapusa lélegzetelállító parádét mutatott be, 48 mérkőzésen 95% felett védett – ez a liga legjobb kapusteljesítménye lett értelemszerűen. Három alkalommal már a nagyválogatottban is a ketrec elé állhatott, személyében szinte biztos, hogy a jövő orsz válogatottjának kapusát tisztelhetjük. .

Mégis Jól kezdtünk, helyzeteink voltak, és ha Kovács Csaba jobb napot fog ki, akkor korán vezetést szerezhetett volna a magyar válogatott. Majd jött két orosz emberelőny, amikor nagyon beszorultunk, és Hetényi Zoltán is többet kellett parádézzon. A harmad közepére összejött a vezető gólunk, Kevin Wehrs lőtt hatalmas gólt. 1-0. Ezzel az előnnyel vártuk az első pihenőt.

A középső játékrész első perceiben csak a mez miatt tudtuk melyik válogatott melyik, abszolút partiban voltunk. Sofron István egymás után két helyzetet is kihagyott, de a harmadikat már nem, Bartalis István passzát lőtte kapásból Ilya Sorokin háta mögé. 2-0. A következő emberelőnyt már nem sikerült kihúznunk, Vsevolod Sorokintete bele az ütőjét Lyubimov Roman lövésébe, ami Hetényi válla fölött került a hálóba. 2-1. Sajnos nem használtunk ki egy emberelőnyt, jött a szokásos kapuscsere, Vay Ádám állt a ketrec elé, sajnos gyorsan fel is avatták. Egy kapu elé belőtt korongba ért bele Daniil Apalkov, és máris egyenlített Oroszország. 2-2. Ugyan ezt a húsz percet a vendégek nyerték, de biztató játékot láthattunk ismét a mieinktől.

A záró harmad elején ismét kivédekeztünk egy hátrányt és némi galibát is sikerült okoznunk Sorokin kapuja előtt. Ahogy teltek-múltak a percek, úgy volt egyre többet az oroszoknál a korong, megint elfáradtunk a végre mint Kazahsztán ellen. Ez akkor végül egy vereséget eredményezett, ezúttal viszont maradt a döntetlen, jöhetett a hosszabbítás.

Ahol öt percen át négy a négy ellen játszottak a csapatok, a létszámból adódóan volt min idegeskedni bőséggel, de az eredményjelző kezelőjének nem akadt dolga, következett a szétlövés. Vas János elsőként kihagyta, Roman Lyubimov belőtte, majd a másik Vas, Márton szépített, majd Maxim Shalunov büntetője után újra ott volt az előny. A mieink utolsó kísérlete Tokaji Viktor búcsúja volt egyben a válogatottól, ami sajnos nem lett happy end, a büntető kimaradt, így szétlövéssel az oroszok nyerték a meccset.

A mieinknél Rich Chernomaz kedden végrehajtja az utolsó keretszűkítést, jövő hét végén pedig már indul is a világbajnokság Szlovákia ellen.

Magyarország-Oroszország B 2-2 (1-0,1-2, 0-0) büntetők: 1-3

Tüskecsarnok, 2500 néző: Vezette: Gebei, Mayer (Németh, Soós)
Magyarország: Hetényi – Vas M., Orbán A., Kóger (1), Galló, Sarauer – Sagert, Szirányi, Banham, Sebők, Erdély – Stipsicz, Garát, Kovács Cs., Magosi, Vas J. – Wehrs 1, Kiss D., Sofron 1, Könczei, Bartalis (1) – Nagy G. (1). Vezetőedző: Rich Chernomaz
Oroszország: Sorokin – Paigin, Koledov, Kartaev, Kraskovskiy, Galimov – Sorokin, Lyubuskin (1),  Apalkov 1, Mamim 1, Lyubimov (2) – Yarullin, Manukhov, Karpov, Shalunov, Tkachyov –Rafikov, Ozhiganov, Gusev, Prokhorkin ,Korshkov. Vezetőedző: Oleg Bratash
Kiállítások: 10 perc, illetve 6 perc

Címkék#jégkorong

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!