f1

2016.05.01. 10:38

Palmer Nasr-szerű alváz problémára gyanakszik

A brit versenyző ezzel magyarázza eddigi küszködését.

Kovács Noémi

Fotó: Renault Sport F1

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat leszámítva Palmer eddig sehol sem tudta felvenni a versenyt renault-s versenytársaival: eddig Magnussen és a pénteken debütált Sirotkin is maga mögé utasította a GP2 2014-es bajnokát. Az újonc versenyző arra gyanakszik, hogy egy folyamatosan fennálló alváz-probléma hátráltatja őt a jobb eredmény elérésében.

„Ugyanolyan problémával küszködöm. Beveszek egy kanyart és egyszerűen nem tudom, hogyan fog reagálni az autó. Ugyanez volt a helyzet Kínában is, ami az egész hétvége folyamán fennállt. Nem érzem magam magabiztosnak az autóban, mert az egyensúly folyamatosan változik.” – mondta a brit versenyző.

Érdekes, hogy hasonló volt a helyzet a szezon elején Felipe Nasrral is a Saubernél. A brazil pilóta sem igazán tudta megközelíteni csapattársa, Ericsson idejét egészen addig, amíg a hinwilli istálló új alvázat nem biztosított számára az Orosz Nagydíjon.

„Az is érdekes helyzet volt, hiszen Felipe remek versenyző és senki sem értette az egészet. De pénteken (az alvázcserét követően – a szerk.) úgy tűnik, hogy visszatért a korábbi színvonalra. Azt nem tudom, hogy a mi esetünkben mi történik, mivel annak nincs jele, hogy az alvázzal bármilyen probléma lenne. Mindenesetre meg kell értenünk a szituációt. Elég sok tapasztalatom van, ismerem ezt a pályát és az autót is, így nem gondolom, hogy bármit is rosszul csinálnék.” – tette hozzá Palmer.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!