Sport

2016.05.01. 11:30

Ifi Európa-bajnokságra készülnek

Zalaszentjakab - Darts sportágban nem rendeznek klasszikus diákolimpiát, ám a sportági szövetség nemrég lebonyolította az ehhez hasonlító sulimpia viadalt, szép zalai vonatkozású eredményekkel.

Varga Andor

A Zalaszentjakabon élő Neumajer Kitti ezúttal iskolája, a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium színeiben vett részt a viadalon, és a lányok III-IV. korcsoportos küzdelmeiben a 2. helyen zárt. A döntőben attól a Czipó Vivientől kapott ki, akivel tavaly párosban ifjúsági Európa-bajnoki címet szereztek, a világbajnokságon pedig a dobogó harmadik fokára állhattak fel. A III-IV. korcsoportos fiúk között öccse, Gergő (a zalakarosi Móra Ferenc Általános Iskola diákja) negyedik lett. A sulimpiának összesen 125 indulója volt.

Az idei utánpótlás Eb-t egyébként hazánkban rendezik meg, július 13. és 16. között, a fővárosban. Neumajer Kitti és Gergő is tagja a magyar válogatott bő keretének, amit Ziegenhám Medárd szövetségi kapitány május 17-én szűkít majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!