Sport

2016.05.02. 16:06

Körmend - ZTE: vitték a jegyeket, mint a cukrot...

Zalaegerszeg - Ha minden igaz, jól fogynak a jegyek, hiszen hétfőn, amint a Zalakerámia-ZTE KK megjelentette közösségi oldalán, hogy megérkeztek a vendégjegyek Egerszegre, a jegyirodánál sorok alakultak ki. Az érdeklődés érthető: szerdán a ZTE KK Körmenden kezdi meg a play off-ot.

Kerkai Attila

A férfi kosárlabda bajnokság újabb szakasza érkezik el szerdán, ugyanis a legjobb nyolc csapat megkezdi az immár párharcokból álló menetelését a bajnoki címért. Négy ilyen van, nyolc résztvevővel, s kétségtelen, hogy a Körmend-ZTE KK párosítás ezek közül a legpatinásabb. Visszatérve a szerdai találkozó vendégjegyeire. Amikor délután egy óra körül a Dísz-téri irodát hívtuk, egy nagyon kedves hang csak annyit tudott közölni: „Konkrétan, már csak egy van...". Ahogy legutóbb, most is 230 jegyet küldött Egerszegre a Körmend, s eredetileg szerda délig árusították volna őket...

Stárics Kornél, a ZTE KK ügyvezetője is érzi, hogy felfokozott az érdeklődés a csapattal szemben, de ez érthető is: rég nem volt már ilyen jó „sora" a zalaiaknak.

Mint legutóbb Körmenden: megint kezeket fel, hiszen a ZTE és a vasi csapat mindenkori csatája egyik tábort sem hagyja hidegen. Fotó: Pezzetta Umberto

- Az eddigi teljesítménnyel is már meg vagyunk elégedve, hiszen azt a célt, hogy egy szerethető csapatot hozzunk össze elértük, amely ráadásul eredményes is - jegyezte meg kérdésünkre az ügyvezető. - A nézőszámunk tavalyhoz képest megduplázódott , most pedig egy olyan párharc előtt állunk, amelyet mindenki nagyon vár. A klub vezetése sem a játékosokra, sem pedig a szakvezetésre nem tett terhet, de mindannyian azon dolgozunk, hogy a legtöbbet hozzuk ki magunkból. Az biztos, hogy az első körmendi találkozóra sem kell feltartott kézzel mennünk, hiszen ebben a szezonban a csapat kétszer már nyert Vasban. Korábbi sérültjeink állapota folyamatosan javul és jó csapatunk van. Szurkolóinktól pedig azt kérjük: ők legyenek a csapat hatodik tagja, ahogy eddig is azok voltak. Csak a mieinkkel foglalkozzanak, azzal segítenek a legtöbbet.

S ha már a szurkolók szóba kerültek. Ahogy szombati számunkban éppen Stárics Kornél jelezte, a legutóbbi, Egerszegen rendezett ZTE KK-Körmend találkozón sörösdobozokat hajigáló két nézőt kitiltják a hazai találkozóikról.

- Valóban így lesz, fél évre szól ez a kitiltás, s a törvényben előírtak szerint erről írásban is tájékoztatja a klub őket. Mindkettejük személyazonosságának megállapításában a rendőrség van a segítségünkre. Azt még szeretném elmondani, hogy a szombati, egerszegi találkozóval kapcsolatban szerdán lesz egy közös bejárásunk a sportcsarnokban, s ezt követően hozzuk nyilvánosságra, hogy milyen biztonsági intérkezéseket kell foganatosítanunk az első hazai találkozónkon - tette hozzá Stárics Kornél.

AZ IDŐPONTOK

A lehetséges öt mérkőzés időpontja. Május 4. (18.00): Körmend–ZTE KK. Május 7. (18.00): ZTE KK– Körmend. Május 10. (18.00): Körmend–ZTE KK. Május 13. (19.00): ZTE KK–Körmend. Május 15. (18.00): Körmend–ZTE KK.

A negyedddöntő további párosításai:

Szolnok–PVSK

Fehérvár–Kaposvár

Paks–Sopron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!