Körmend

2016.05.02. 13:10

Lehet, újra lesz mozizás

Körmend - Egy korábbi turisztikai felmérés szerint a helyiek leginkább a mozizást szeretik. De mozi már rég nincs.

Kozma Gábor

A közeljövőben viszont újra lehet: erről is szó esett a testületi ülésen. Nem véletlenül. A korábbi látogatottsági adatok alapján a városiak kedvelt szórakozóhelye volt a már évek óta zárva tartó mozi. A mozizásnak amúgy is nagy kultúrája van a városban, már a hatvanas években több generáció igényeit szolgálta ki a jobb sorsra érdemes épület, illetve filmes kínálata. Emlékezetes momentum volt anno az Édes élet című olasz film bemutatása, amikor a parkig ért a sor... Ez már a múlt, de most is nagy az igény a helyi mozizásra.

Bebes István polgármester ezért is jelentette ki, hogy a filmnézés újbóli elindítása a városban stratégiai kérdés. - Két lehetőség mutatkozik. Az első, hogy a felújított színházteremben lennének a bemutatók. A terem 3D-s vetítéstechnika fogadására is alkalmas lehet. A második lehetőség, erről sem mondtunk le, a jelenlegi épület újbóli, mozis célú hasznosítsa. De itt a felújítások legalább 300 milliós költséggel járnának, erre a város önerőből nem képes. Elképzelhető viszont a pályáztatás, a civil erők bevonása, kiváltképp az épület fenntartásába. Dolgozunk e kérdésen - húzta alá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!