Körmend

2016.05.02. 13:03

Erősödik a civil kör

Körmend - Egyre több az érdeklődő a Csaba József egyesület programjain. Ez közgyűlésükön is téma volt.

Kozma Gábor

A Csaba József Honismereti Egyesület nemrég tartotta éves közgyűlését. Dr. Vörös Ottó elnök ismertette az őszi és a tavaszi programjaikat. Kiemelte, hogy egyre több érdeklődő vesz részt az általuk szervezett előadásokon, kirándulásokon, növekedett a regisztrált tagok száma is.

A pénzügyi beszámolót követően a törvényi előírásoknak megfelelően módosították az egyesület alapszabályát, majd megválasztották az egyesület vezetőségét. Az elnök továbbra is dr. Vörös Ottó maradt, titkár Mecsériné Doktor Rozália. Az elnökség tagjai: Nagyné Szalai Ildikó, Tóthné Molnár Rozália, pénztáros Bognár Miklósné. Dr. Stipkovits Ferenc, Lőrincz László és Tóth Ferenc alkotja a felügyelő bizottságot a jövőben. A választást követően Vörös Ottó ismertette az egyesület programjait.

- A Várostörténeti Akadémia előadásai októberben folytatódnak. Úgy látjuk, ez a műfaj egyre sikeresebb, növekvő az érdeklődés. Ezúttal Szent Márton élete lesz a téma Orbán Róbert előadásában, amely nem az egyházi vonatkozásokkal foglalkozik majd. Egyesületünk emlékezik a 80 éve elhunyt Kosztolányi Dezsőre - emelte ki a régi-új egyesületi vezető. aki ugyancsak a civil szervezet erejének tudta be, hogy egyre nagyobb igény mutatkozik a történelmi és kulturális kirándulások iránt. A tavalyi erdélyi út sikere nyomán idén ősszel egy kárpátaljai kiruccanást szerveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!