Sport

2016.05.02. 16:41

A kudarc után is a ZTE-nél „a labda”, de óriásit kellene javulni

Zalaegerszeg - Amikor szombaton a játékvezető háromszor a sípjába fújt, igazából már nem is fütyültek nagyon a nézők a ZTE FC-Csákvár találkozón. Mert valahogy éppen elég idejük volt előtte már megemészteni a látottakat, vagyis, hogy az egerszegiek simán, 3-0-ra kikapnak...

Kerkai Attila

És valóban. A legfájóbb talán az volt a hazai drukkereknek, hogy egy ilyen fontos mérkőzésen simán, az ellenfél által lefutballozva kapott ki a ZTE FC, amelynek halvány reménye sem volt akár csak a pontszerzésre sem. Ne feledjük, egy edzőváltás után, ami így utólag nézve - ahogy tegnapi írásunkban is jeleztük - , nem biztos, hogy a legjobb döntés volt. A ZTE FC attól a Csákvártól kapott ki, amely egyébként a róla szóló előzetes híreket maximálisan igazolta, vagyis hogy egységes és ügyes csapat. És az a Csakvár győzött simán Egerszegen, melynek vezetőedzője, Toldi Gábor a mérkőzés után egy kérdésre válaszolva azt mondta: ahogy a bajnokság elején, úgy most, ebben a kedvező helyzetben is az a célja a csapatnak, hogy maradjon bent az NB II-ben. Sőt, hozzátette, mert az egyik kolléga rákérdezett: noha elvileg valóban beszálltak a feljutásért folytatott harcba, de meg sem kérték az élvonalbeli licenszet.

Mert az a helyzet, hogy a ZTE FC ezzel a hazai kudarccal is nagyjából ott van, mint a forduló előtt. Annyi különbséggel, hogy most harmadik, mert a Kisvárda egy ponttal megelőzi, de kikapott a Mezőkövesd, ami mögötte maradt, továbbá a Balmazújváros és a Csákvár is felzárkózott. A ZTE FC szempontjából most is el lehet mondani: ha valamennyi hátralévő hazai találkozóját, vagyis mind az ötöt megnyeri, akkor második lesz és feljut az NB I-be. Ami nem lesz könnyű, lévén most vasárnap 15 órától (a hét végén módosítottak ismét a kezdési időponton) az éllovas Gyirmót érkezik Egerszegre, amely minden bizonnyal minél előbb szeretné matematikailag is bebiztosítani bajnoki címét. Aztán jön még Egerszegre a Kisvárda is.

Szakály Attila (balról) és Daru Bence arckifejezése és mozdulata beszédes: ez tényleg kínos volt... Fotó: Pezzetta Umberto

Bármiféle „ítéletet" korai és hiba lenne még megfogalmazni a zalaiakkal szemben, hiszen ha nyernek, akkor haladnak tovább a céljuk felé. A szombati játékot viszont nehéz hova tenni. Nemhogy jobb, előrébb mutató lett volna, mint az edzőváltás előtt, hanem ki kell mondani, annál is gyengébb lett.

A távozott Csank János helyére kinevezett ifj. Mihalecz Istvánt a mérkőzés után megkérdeztük: most is tartja-e, mint a találkozó előtt, hogy ez a csapat képes a vele szembeni elvárásokat megvalósítani?

- Az edzéseken látott játék és a forma alapján mondtam ezt, de amit a meccsen láttam, az sajnos más volt... A legfontosabb most, hogy győzzünk végre - válaszolta a szakember.

Ebben igaza van, amire az esélye továbbra is megvan. Ez az egy, amibe a ZTE FC szurkolói is kapaszkodhatnak, hogy tovább él a remény, és ennyi botlás ellenére is, még mindig a ZTE kezében van a saját sorsa.

Az újabb esély vasárnap jön el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!