Sport

2016.05.02. 18:12

Kedden Szuperliga-döntőt vív a Celldömölki VSE

Celldömölk - A vasárnapi, sikerrel megvívott bajnoki döntő után kedden a Klubcsapatok Szuperligája fináléjának első - hazai - mérkőzése vár a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka férfi asztalitenisz-csapatára.

Horváth Erika

A Szuperliga versenybizottsága nem egyezett bele, hogy a vasárnap még bajnoki döntőt játszó CVSE keddről csütörtökre halaszthassa a nemzetközi finálé első mérkőzését. Tehát kedden  17 órától áll a szezonban utoljára  asztalhoz hazai környezetben az immár hétszeres magyar bajnok. Ellenfele a szlovákiai magyar település, Vidrány csapata lesz - amely szintén friss országos bajnok. Mindkét csapatban két-két volt és egy-egy jelenlegi válogatott szerepel. A hazaiaknál Fazekas Péter, Lindner Ádám, illetve Ecseki Nándor. A vendégeknél Lelkes Zoltán volt szlovák, Muskó Péter pedig magyar válogatott. Utóbbi jelenleg a magyar női válogatott mellett is dolgozik. A 22 éves Novota Sámuel pedig a jelenlegi válogatott tagja.

Vasárnap este még a bajnoki dobogó tetején örültek a CVSE játékosai és vezetői. A kupával (balról) Ecseki Nándor, Lindner Ádám, Fazekas Péter. Elöl balról: Iván Csaba edző, Fehér László, Celldömölk polgármestere, Klampár Tibor vezeteőedző, Obráz István edző. Fotó: Gyuricza Imre

A Vidrány tavaly szerepelt először a Szuperligában és ötödik lett. A celliek kezdetektől, 2009 óta tagjai a nemzetközi bajnokságnak. Az eddigi hat sorozatban ötször zártak érmes helyen, két éve másodikok lettek, négyszer pedig - tavaly is - harmadikok. Tehát mindkét csapat vitrinjéből hiányzik még a Szuperliga-arany. Május 10-én, kedden kiderül - ekkor lesz a visszavágó - melyik gárda szerez egyazon szezonban két bajnoki címet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!