Sport

2016.05.02. 14:50

Szélsőséges időjárás a Mecsek-kupán

Árpádtető - A Közép-Mecsek területén, Árpádtető közelében rendezte meg a Baranya Megyei Tájékozódási Futó Szövetség az 57. Mecsek-kupa nevű kétnapos, országos rangsoroló versenyt a közelmúltban.

Bényi Kálmán

A több száz nevező rész-vételével lezajlott versengés nyárelőt idéző melegben kezdődött. A szombati rajtnál a több mint két kilométer hosszú és 150 méter szintemelkedést magában foglaló út megtétele már eleve alaposan kitikkasztotta a résztvevőket, akikre ezután még trükkös, hosszú átmeneteket és további jelentős szintkülönbségeket tartalmazó pályák vártak. Másnapra nagyot fordult az időjárás: a második futam reggelére alig néhány fok, szakadó eső és dermesztően hideg, viharos szél fogadta a résztvevőket. A máskor megszokott, kellemes hétvégi családi piknikhangulat helyett legtöbben a kocsiban ülve várták a rajtidejüket. A teljesítendő pályák jóval barátságosabbak voltak ugyan, ám a sáros, csúszós, medvehagymával teljesen benőtt, meredek hegyoldalakon így sem volt egyszerű az összes ellenőrző pont minél gyorsabb megtalálása. A futás tempójából vissza kellett fogni, így is kevesen úszták meg elcsúszás, esés nélkül. A nevezetes Tripammer-fánál berendezett célba csuromvizesen, sárosan érkeztek be a versenyzők - tudtuk meg Mérő Edittől, a Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség sajtóreferensétől.

A képen az összetettben aranyérmet szerzett Németh Zsoltné és a bronzérmes Vass Tibor (mindketten piros felsőben)
Fotó: Mérő Dominika

Az emlékezetes megmérettetésen több Veszprém megyei egyesület tájfutói is részt vettek, akik ezúttal is szép sikereket könyvelhettek el.

Eredmények: F12C: 3. Gaschler Máté (VHS), F14B: 3. Angyal Dániel (VHS), F35: 1. Molnár Zoltán (THT), F45: 3. Vass Tibor (VHS), F65: 2. Ládi János (BTK), 3. Vitéz László (HER), N10D: 1. Gaschler Emma (VHS), N35Br: 2. Mérő Edit (VHS), N45: 1. Németh Zsoltné (VHS), N50: 3. Böröczkyné Makai Anna (VHS), N65: 1. Gombkötő Zsuzsanna (VTC), Nyílt technikás: 1. Hites Viktor (VBT), 2. Péntek Gábor (BSC).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!