Sport

2016.05.02. 18:27

Horváth Ferenc távozott - A Videoton FC ezüstérmes vezetőedzője és a szakmai stáb is búcsúzik

Székesfehérvár - Még szinte le sem tették nyakukból a kiérdemelt ezüstérmet a Videoton FC labdarúgói, máris edző nélkül maradt a csapat. Horváth Ferenc távozott a vezetőedzői posztról.

Ferencz Balázs

„A 2015 októberében aláírt, hét hónapra szóló szerződésének lejártával távozik a Videoton FC vezetőedzői pozíciójából Horváth Ferenc. A 42 éves, korábbi válogatott- és Vidi-támadó idegenben, az Andráshida elleni Magyar Kupa-mérkőzésen mutatkozott be, a bajnokságban pedig először a Honvéd elleni hazai siker alkalmával ült kispadunkon.” – jelent meg a piros-kék klub internetes oldalán a bejelentés hétfőn késő délután. Vagyis edző nélkül maradt a bajnoki ezüstérmet szerző, s ezzel a nemzetközi kupaszereplést kiharcoló alakulat.

Az edzőváltás szele már fel-fellendült az utóbbi hetekben, hiszen a klub vezetősége már korábban jelezte, külföldi szakembert látna szívesen a kispadon, azonban Horváth Ferenc szerződése 2016. május 15-ig élt.

A csapat szakmai irányítását az idény közben átvevő tréner a  tabella 7. helyéről kormányozta az együttest a dobogó második fokára. A fehérváriak így ismét kiléphetnek a külföldi hadszíntérre, az Európa Ligában indulhatnak a  nyáron.

„Horváth Ferencnek a Videoton FC köszönettel tartozik azért, hogy nehéz időszakban elvállalta a vezetőedzői feladatokat és az ehhez tartozó felelősséget, valamint azért is, hogy a szakmai stábbal közösen elvégzett munkának köszönhetően a szezon végén ezüstérmet ünnepelhettünk.” - fogalmaz a vidi.hu.

„Szeretném megköszönni mindenkinek, aki az elmúlt hónapokban a klub és a csapat sikeréért dolgozott, örülök annak, hogy összejött az ezüstérem – ez a szurkolóinknak különösen kijárt így, a szezon végére. Nehéz hét hónapra edzőt találni manapság, de úgy éreztem, hogy ennyivel tartozom a Vidinek, így nem gondolkodtam, hogy vállalom-e a feladatot. Úgy gondolom, hogy a második hellyel sikerült törlesztenem a tartozásom, talán mondhatom, hogy kvittek vagyunk” – nyilatkozta hétfő délután a klub honlapjának a leköszönő Horváth Ferenc.

A trénert természetesen lapunk is megkereste, hétfő délelőtt a klub sajtóirodáján keresztül szerettünk volna szezonértékelőt kérni, akkor egyeztetés utáni interjúlehetőséget ígért a Videoton. Este azonban már közvetlenül Horváth Ferencet hívtuk, aki csupán  annyit mondott: azután nyilatkozik, ha leülepedtek benne az érzelmek....

A vezetőedzőn kívül távozik még a szakmai stábból Szamosi Tamás másodedző, valamint Bíró Imre kapusedző is. A Videoton FC mindhárom szakembernek köszöni a klubért végzett munkát.

Az egyesület azt sem rejtette véka alá, hogy hamarosan bejelenti az új edző érkezését. A korábbi információk alapján a norvég Henning Berg ülhet le a fehérvári együttes kispadjára. A játékosként  100 válogatott mérkőzésig jutó 46 éves tréner legutóbb a lengyel bajnok Legia Varsót irányította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!