Sport

2016.05.02. 19:25

Komolyan kell venni minket - Csütörtökön indul Szentpétervárra a magyar jégkorong-válogatott

Dunaújváros - A magyar jégkorong-válogatott szombaton magyar idő szerint 11.15 órakor kezdi meg szereplését az oroszországi Top Divíziós világbajnokságon Szlovákia ellen.

Agárdy Csaba

A világbajnokságok alsóbb csoportjaiban már befejeződtek a küzdelmek. A divízió I/A-ban a szlovénok szerezték meg az első helyet, így ők már biztos, hogy jövőre a Top Divízióban szerepelnek. Mivel a legfelsőbb osztályban a németek és franciák védettek, vagyis nem eshetnek ki, mivel jövőre ők rendezik a világbajnokságot, ezért lehet, hogy az idén csak egy feljutó lesz a divízió I/A-ból. Az az egy már megvan a szlovénok jóvoltából.

Érdekesen alakultak a küzdelmek ebben az osztályban, mivel az utolsó játéknap előtt még öt csapat is esélyes volt az első helyre. Volt néhány váratlan eredmény, a házigazda lengyelek például két vereséggel indítottak, majd simán 4-1-re verték a későbbi győztes Szlovéniát. Az mindenképpen meglepetés, hogy a japánok pont nélkül estek ki a divízió I/B-be.

Ha két feljutó lesz, akkor a másik Olaszország lesz..

A divízió I/A végeredménye: 1. Szlovénia 12 pont, 2. Olaszország 9, 3. Lengyelország 9, 4. Ausztria 8, 5. Korea 7, 6. Japán 0.

A divízió I/B-ből Ukrajna került Japán helyére, vagyis két olyan ország váltotta egymást, amely nem is olyan nagyon régen még a vébé legmagasabb osztályában szerepelt.

A divízió I/B végeredménye: 1. Ukrajna 12 pont, 2. Nagy-Britannia 11, 3. Litvánia 10, 4. Horvátország 8, 5. Észtország 4, 6. Románia 0.

Ebből a csoportból a székely játékosokra épülő Románia esett ki pont nélkül, helyükre a divízió II/A-ból Hollandia került. Innen Kína esett, ki a divízió II/B-be, ahonnan Ausztrália lépett előrébb. A világbajnokság hatodik osztályát Törökország nyerte.

A magyar válogatott szombaton este lejátszotta Oroszország B csapata ellen az utolsó felkészülési mérkőzését. Vasárnap pihenőnapja volt a társaságnak, hétfőtől pedig folyik a finomhangolás, majd csütörtökön irány Szentpétervár, ahol a mieink a csoportmérkőzéseiket játsszák majd, tíz nap alatt hetet. De térjünk vissza a felkészülési mérkőzésekhez! Az öt meccsből kettőt nyert meg Rich Chernomaz együttese. Ausztriát oda-vissza vertük. Itthon 4-0 volt az eredmény, Bécsben 3-1. Utána a divízió I/A-t nyerő szlovénektől 3-0-ra kikaptunk, majd jött a két nagy falat. Az egyaránt a világ második legerősebb bajnokságára, a KHL-ra építő Kazahasztán, és az orosz B. Az előbbiek ellen egészen az 51. percig vezettünk 2-1-re, majd 3-2 lett a kazahok javára. Az oroszok ellen remekelt a csapat, 2-0-ra is vezetett, majd büntetőkkel kikapott 3-2-re. Csak érdekességként az oroszok 5-1-re győzték le a kazahokat.

Hogy csapatunk jó úton halad azt talán az oroszok csapatkapitányának, Roman Ljubimovnak a nyilatkozata bizonyítja: Azt tudom mondani, aki nem veszi komolyan Magyarországot, megbánhatja.

Oleg Bratas, az oroszok edzője is dicsért: - Nehéz mérkőzést játszottunk Magyarországgal, gyors csapatuk van és remekül játszott mindkét kapusuk. A bentmaradásért harcolnak majd a vébén, azt hiszem, van rá esélyük.

Címkék#jégkorong

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!