Sport

2016.05.03. 17:25

Nyolc klub a Dunaferr Kupán - Remek hangulat, nagyszerű tornászgyakorlatok egész nap

Dunaújváros - Minden évben nagy népszerűségnek örvend a tornászok Dunaferr Kupája. Nyolc komoly együttes, a Szombathely, a Békéscsaba, az Adács, a Tata, az FTC, az UTE, a Veszprém és a házigazda Dunaferr lánytornászai vetélkedtek.

A Dunaferr csapatversenyben két korcsoportban indult. Az első a 2008-2009. születésűek társasága, amelyben hat lány tornázott. (Fehér Lili, Tóth Pál Rebeka, Benkő Boglárka, Szabó Níla, Horváth Ramóna, Margiotta Karol. Edzők: Badics Réka, Török Dániel.) A csapat az első helyen végzett.

Nagy dicséret jár azért, hogy a másik korcsoportban, a 2006-2007-eseknél, ahol hét csapat indult szintén a Dunaferr tornászlányai győztek. A dunaújvárosi csapat összeállítása: Somogyi Vénusz, Fehérvári Nikolett, Bolya Sára, Virág Zsófi, Varró Virág, Horváth Laura, Szabó Laura. Edzők: Joó Gabriella, Trenka János.

Szőke Nóra edző lányai, akik a 2006-2007-es korcsoport másik együttesének tagjai holtversenyben a békéscsabaiakkal a második helyen végeztek. (Czuczor Ninetta, Radványi Eszter, Szilasi Tímea, Salamon Krisztina, Mayer Eszter, Gábor Kata, Török Laura és Faragó Bianka.)

Ezt követően jöttek az egyéni versenyek. Természetesen összetettről van szó. A 2006-2007-es korcsoportban tíz induló volt. 1. Mayer Gréta, 2. Makai Lilla, 5. Bolya Sára, 6. Virág Zsófi, Varró Virág, 8. Somogyi Vénusz, 9. Fehérvári Nikolett. (Edző: Joó Gabriella és Trenka János)

A szerenkénti versenyben Mayer Gréta ugrásban, korláton második, gerendán és talajon első lett. Makai Lilla korláton végzett az első helyen, ugrásban harmadik, gerendán és talajon második lett. A 2004-2005-ös csoportban összetettben Kovács-Bokor Luca ötödik helyen végzett.

Felső képen még a bemelegítés mozdulatai. Elől piros mezben a dunaújvárosiak. Alsó kép: Makai Lilla a szerenkénti döntőkben remek eredményt ért el, korláton első helyen végzett

Mivel a Dunaferr SE hatvanötéves évfordulóját ünnepli, ezért a sportegyesület és a tornaszakosztály is felajánlott egy-egy díjat. Az egyiket a legjobb összetett-egyéni dunaújvárosi versenyző, Mayer Gréta kapta. A legjobb egyéni-összetett nem dunaújvárosi tornász, a békéscsabai Szilágyi Nikolett nyerte el. A Dunaferr Kupa után újabb fontos versenyek következnek. A dunaújvárosi tornászok indulnak a Fradi Kupán, és három nap versenyeznek a felnőtt-junior egyéni országos bajnokságon. Ez a viadal rendkívül fontos a résztvevők számára, mert ez az Európa-bajnokságra készülő felnőtteknek és junioroknak a második válogató versenye lesz. (Ami biztos, hogy Jakab Noémi a junioroknál már résztvevő.) Ezen a versenyen még érdekelt a szintén junior Halász Dóra Szimonetta. Természetesen a cél: bejutni a csapatba. A felnőtteknél Kovács Zsófia is indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!