Sport

2016.05.04. 17:45

Történelmet írnának - Az Oroszlánnyal játszanak elődöntőt

Veszprém - A klub történetének legjobb eredményére készül a Hoya Pannon Egyetem Veszprém csapata, és azon lesznek, hogy ebben az oroszlányi ellenfél se tudja őket megakadályozni.

Piltman-Horváth Barbara

Pénteken 17 órakor a Vetési Albert Gimnázium tornacsarnokában csap össze a döntőbe vágyó két csapat. A továbbjutáshoz - a rájátszásban eddig játszott párharcok során - ezúttal is két győztes mérkőzés szükséges.

- Szeretnénk kihasználni a pályaelőnyünket, tehát idehaza megőriznénk az idénybeli veretlenségünket - mondta Mérész Csaba. - Eltökéltek vagyunk, a sportolóim készen állnak a folytatásra, s érzem rajtuk az elszántságot.

Minden okuk meg is van rá, hiszen az alapszakaszt az első helyen zárták a bakonyiak, húsz nyert és mindössze két vesztett mérkőzéssel. Hazai pályán veretlennek bizonyultak, és idegenben is csak a Bonyhád tudta legyőzni őket két ponttal, valamint épp a pénteken érkező OSE Lions csapata, négy ponttal.

Jót tett a pihenő, a veszprémi kosarasok (fehér mezben) bizakodva várják a fontos összecsapást

Az ellenfél a harmadik helyen zárta a férfi kosárlabda NB I/B nyugati csoportját 17:5-ös mérleggel. A rájátszásban a keleti csoport második helyezettjét, a Békési SZSK-t múlták felül.

Minden esély megvan arra, hogy a veszprémiek az első, hazai mérkőzésen győzni tudjanak, a három hét pihenő is jót tett a csapatnak, és bíznak a közönségben is.

- Próbálunk a korábbi kosárlabdánkhoz képest egy lépést megtenni előre. Ha nyugodtak maradunk, nyerhetünk. Végig koncentráltnak és összeszedettnek kell maradnunk - hangsúlyozta a tréner.

A közönség biztosan nagy és szórakoztató harcnak lehet majd tanúja, és segíthet kiharcolni a győzelmet a Hoyának. A második felvonást pénteken, 13-án rendezik majd.

Eddig minden hazai mérkőzésüket hozták, nem szeretnék pont most megtörni az idénybeli jó sorozatot. Koncentrált, higgadt játékkal sikerülhet a győzelem Veszprémben.

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!