Hírek

2016.05.08. 08:24

Tűzoltóversenyt rendezett a 135 éves csöngei egyesület

Ünnepnap volt a szombat Csöngén. 135 éves a helyi tűzoltó egyesület. Reggel 8 óra előtt már sűrű sorokban gyülekeztek a csapatok és a nézők.

Gyuricza Imre

A focipálya hamarosan megtelt a csapatokkal. 24 egyesület nevezett a versenyre. Ráhangolásként  a csöngei Reménység nyugdíjas klub énekkara dalaival felvázolta a tűzoltóélet nehézségeit és szépségeit. Megtudhattuk, hogy a tűzoltógyerek sose kesereg, hogy a legszebbek a csöngei menyecskék, és egy ok miatt nem jó tűzoltónak lenni – keveset kapnak inni, és minden rendben lenne, ha a sugárcsőből jó bor folyna, és a parancsnokuk szép nő volna.

Kovács András, a Szent Flórián megyei tűzoltó egyesület vezetője köszöntötte a megjelenteket. Pintér Richárd őrnagy, sárvári tűzoltóparancsnok tartott eligazítást, majd stafétával megkezdődött a verseny. A focipálya körül kiépített akadályokat kellett leküzdeniük a csapatoknak, a hibátlanul teljesítő és legjobb eredményt elérő csapat nyerhetett. Ez így is lett. A délután háromkor megtartott eredményhirdetéskor kiderült, hogy felnőtt kategóriában Pápoc csapata szerepelt a legjobban. A női versenyt Répcelak csapata nyerte – amin nem is lehet csodálkozni, bőséges reggelivel kezdték a napot. Az ifjúsági kategóriát Csönge csapata nyerte, így a helyiek elégedettek lehetnek az utánpótlással is. A mozgalmas versenyt ebéd zárta, citerazene, az ovisok zenés műsora, és a végén a Potyautasok zenekar szolgáltatta a talpalávalót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!