Foci

2016.05.08. 18:49

Megye I.: nyert a listavezető Hévíz együttese, és négy pontra növelte előnyét a tabella élén

A hét végén a 24. fordulóval folytatódtak a megyei labdarúgó I. osztály küzdelmei.

Bozó Péter

Olajmunkás Gellénháza-Nagykanizsa 3-2 (1-1)

Gellénháza, 50 néző. Jv.: Siket L.

Gellénháza: Dóra - Horváth B., Turi, Nagy, Balogh (Szép), Pintér, Keszei, Bognár, Nikitscher, Horváth L. (Bencze), Odonics. Játékos-edző: Bencze Péter.

Nagykanizsa: Osbáth - Kotnyek (Zsirai), Papp, Schuller, Hóbor, Völgyi, Rácz, Orbán, Horváth, Szalai, Bene (Novák). Edző: Gombos Zsolt.

Nagy erőbedobással, lendületesen játszott mindkét csapat. Egy szöglet után szereztek vezetést a vendégek a 9. percben, amit a félidő vége felé akciógóllal egalizált a Gellénháza. A szünet után Horváth L. szép szabadrúgása vágódott a felső lécről a gólvonal mögé, majd Bognár közeli góllal növelte a hazaiak előnyét. A meccs végén Novák még szépíteni tudott, a kemény, helyenként durva mérkőzésen ekkor állt a legközelebb a Nagykanizsa ahhoz, hogy pontot szerezzen a jóval fegyelmezettebben játszó Olajmunkás ellen.

Gólszerzők: Odonics, Horváth L., Bognár, ill. Horváth, Novák. Jók: az egész csapat, ill. senki. Kiállítva: Völgyi (86., Nagykanizsa).

Lenti TE Sport 36-Tisza-Ép Sipos Pékség Zalaszentgrót 1-0 (0-0)

Lenti, 100 néző. Jv.: Jakab B.

Lenti: Balogh B. - Fehér, ozári, Czigány, Sárkány, Balog M. (Horváth Sz.), Kondákor (Hermán), Kiss (Sebők), Horváth I. (Farkas), Horváth D., Völgyi (Balogh R.). Játékos-edző: Sebők József.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. - Gulyás, Csarmasz, Tóth R., Horváth, Németh Á., Németh A., Lakatos, Kolompár, Vasas, Jankovics. Edző: Szarka Péter.

A mérkőzés első félidejében a két 16-os között folyt a játék egy-két hazai lehetőséggel, amelyeket a vendégek kapusa hárított. A második játékrészben a Lenti támadólag lépett fel és sorra alakította ki a helyzeteit, amikből Horváth Dániel egyet értékesített. A vendégek kapusa sorra mutatta be a bravúrokat, ami egyben az eredményben is megmutatkozik. A szervezett és lelkes vendégek ellen végül megérdemelt hazai győzelem született.

Gólszerző: Horváth D. Jók: Horváth D., Kozári, Czigány, Fehér, ill. Tóth Zs. (a mezőny legjobbja) és az egész csapat.

 

Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák-Szerszámsziget-Zalalövő 2-2 (0-0)

Kiskanizsa, 100 néző. Jv.: Vizi I.

Kiskanizsa: Munkácsi - Ganzer, Horváth, Dolmányos, Kálovics, Lukács, Póka (Kisharmadás), Földesi, Németh (Becze), Kovács (Somogyi), Ötvös. Edző: Sneff Ferenc.

Zalalövő: Molnár - Tóth B., Kellner, Kisharmadás (Darabos), Szőke, Zsoldos (Cseresnyés), Nagy, Kaszás (Tóth Á.), Csáki, Altinger, Mavolo (Herman). Edző: Ostrom János.

A hazaiaknál hosszú volt a hiányzók listája, hiszen Csordás, Mulasics, Piecs és Kálcsics sem volt ott a kezdőcsapatban. Ennek ellenére ki-egyenlített játék után az első lehetőség a Kiskanizsa előtt adódott, de a vendégkapus bravúrral mentett. Ezt követően a zalalövőiek birtokolták többet a labdát, mezőnyben ügyesen szövögették a támadásaikat, de nem sok veszélyt jelentettek a hazai kapura. A második oldalon viszont gyors kontrák eredményeként újabb ziccereket hárított a vendégkapus. Fordulást követően egy kapu előtti kavarodás után gyorsan vezetést szerzett a Zalalövő, de a hazaiak nem adták fel és továbbra is veszélyt jelentettek a vendégek kapujára. A Kiskanizsa egyenlítését követően nem sokkal újra a vendégeknél volt az előny, de a rendes játékidő vége előtt egy remek egyéni akció végén a zalalövői kapuban kötött ki a labda. Összességében a jó iramú, küzdelmes mérkőzésen a több helyzetet kialakító hazaiak akár nyerhettek is volna, de végül a véghajrában lőtt gól a döntetlenre volt elég.

Gólszerzők: Becze, Földesi, ill. Mavolo, Tóth B. Jók: Horváth, Lukács, Földesi, Becze, ill. Molnár, Tóth B., Nagy. U19: Kiskanizsa-Zalalövő 0-3.

 

Szepetnek-Semjénháza 5-0 (1-0)

Szepetnek, 240 néző. Jv.: Vincze G.

Szepetnek: Horváth G. - Rákhely, Szabó, Bedő, Grabant, Anger (Fuisz), Németh, Kollár, Nagy, László (Horváth J.), Cs. Horváth G. (Bilák). Edző: Grabant János.

Semjénháza: Szőke - Papp (Nagy G.), Szép, Kovács, Kuzma, Sifter, Latin, Kocsis, Kapuvári, Orbán, Markek (Preksen). Edző: Markek István.

A semjénházai Szép Dávid húzza ki a labdát az érkező Cs. Horváth Gábor (feketében) elől a Szepetnek–Semjénháza (5–0) mérkőzésen

Tapogatódzó játék után a hazai csapat Nagy Tamás átlövéséből vezetést szerzett a félidő derekán, majd kiegyenlített mezőnyjáték folyt a szünetig, a kapuk nem forogtak veszélyben. A második játékrészt motiváltan kezdő Szepetnek előbb egy jogos büntető után László révén, majd egy kiváló támadást követően Cs. Horváth fejesével tovább növelte előnyét. A több játékosát nélkülöző vendégek próbálkoztak, de a hazaiak rendre jól szűrték meg ezeket és támadásaik révén további gólokkal örvendeztették meg népes szurkolótáborukat. Összességében a rendkívül fegyelmezett és motivált Szepetnek minden csapatrészében jobb volt és ilyen arányban is megérdemelten nyerte a dél-zalai „rangadót”.

Gólszerzők: Nagy, László (11-esből), Cs. Horváth, Fuisz, Kollár. Jók: Nagy, Bedő, Grabant, Rákhely, ill. Kuzma, Szép. U19: Szepetnek-Semjénháza 6-1.

 

Csács-NSE-Letenye 3-0 (2-0)

Nemesapáti, 100 néző. Jv.: Kocsondi J.

Csász-NSE: Kozma - Szegleti (Sziráki), Éder, Horváth Pé., Csik, Rédei, Csongár, Lepár, Lukács L. (Nyári), Horváth Á. (Bakos), Horváth Pa. Edző: Kovács Imre.

Letenye: Gyulai - Balazsin (Leon), Kiss Á., Kiss M., Öri, Markos, Varga, Horváth M., Kovács, Zsohár, Turi. Edző: Kiss István.

A rendkívül fegyelmezetten játszó vendégek ellen a hazai csapat annak ellenére, hogy rengeteg gólhelyzetet dolgozott ki, csak három gólt tudott rúgni. Az első félidőben a 38. percig kellett várni, amíg egy jogos szabadrúgást követően Lepár mesterien csavart a kapuba, 1-0. Két perc múlva Rédei ugrott ki a jobb oldalon és védhetetlenül lőtte be a Csács-NSE második gólját, 2-0. A második félidőben sem tudta érvényesíteni fölényét a hazai csapat, újabb gólt csak 68. percben tudott elérni. A felfutó balhátvéd, Csik 35 méterről lövésre szánta el magát, a kellemetlenül pattogó labdát az amúgy kiválóan védő letenyei kapus nem tudta hárítani, 3-0. A jól küzdő Letenye ellen, a helyzeteit gyengén kihasználó hazai csapat megérdemelten nyert.

Gólszerzők: Lepár, Rédei, Csik. Jók: Éder, Horváth Pé., Lepár, Rédei, ill. Gyulai, Markos, Kovács.

 

Hévíz-Zalagrár Pókaszepetk 5-2 (4-0)

Hévíz, 70 néző. Jv.: Hegedüs M.

Hévíz: Balogh (Péntek) - Herbály, Fisli, Czibor, Rácz (Keszthelyi), Szi-Péter (Mayer), Szántó (Giber), Nedelkó, Nagy, Karvalics, Hetesi. Edző: Lendvai Miklós.

Pókaszepetk: Gál - Lukács, Száraz, Lovrencsics, Pethő, Toplak G. (Pintyőke, Viola), Büki (Goldfinger), Bertók (Csécs), Toplak B. (Huszár), Kovács, Horváth. Edző: Lepár Attila.

Gyorsan eldöntötte a hazai csapat a mérkőzés kimenetelét, 10 perc elteltével már 2-0-ra vezettek, majd a félidő végéig további két gólt szereztek. A vendégek Horváth András két szabadrúgásgólján kívül helyzetet sem tudtak kialakítani a végig mezőnyfölényben játszó hévíziek ellen, akik megérdemelten nyerték a mérkőzést.

Gólszerzők: Nagy, Karvalics, Czibor, Sz-Péter, Rácz, ill. Horváth (2). Jók: az egész csapat, ill. Horváth.

 

Lets Do It Technoroll Teskánd-Femat Csesztreg 2-2 (1-0)

Teskánd, 100 néző. Jv.: Kubicsek M.

Teskánd: Horváth M. - Zsuppán, Magyar, Toplak, Luki, Szabó Cs., Major, Szabó T. (Millei), Gángó (Sopronyi), Hadrik, Vizsy (Németh N.). Edző: Mándli Péter.

Csesztreg: Fábián - Kasza, Elek, Molnár G., Horváth R., Nagy N., Nemsics (Szabó), Nagy R. (Pál), Horváth M. (Bene), Pethő, Kiss Ba. (Kancsal). Edző: Fentős Pál.

Az első félidő elején a Teskándnak volt három nagy helyzete, majd tíz emberre fogyatkoztak a hazaiak, de a félidő végén így is megszerezték a vezetést. A második játékrészt végigtámadta a vendégcsapat, de egyenlíteni csak egy szabadrúgásból tudtak, majd egy jól eltalált lövéssel már náluk volt az előny. A nagyon lelkes hazaiak azonban nem adták fel és a 94. percben egyenlíteni tudtak. A jó iramú mérkőzésen nem látszott a két csapat tabellán elfoglalt helyezése közti különbség.

Gólszerzők: Szabó T., Hadrik, ill. Nagy N., Pethő. Jók: az egész csapat, ill. senki. Kiállítva: Zsuppán (34.), ill. Elek (73.). U19: Teskánd-Csesztreg 0-3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!