Életmód

2016.04.21. 13:37

A CLA, mint természetes zsírégető (x)

A CLA-t (conjugated linoleic acid), vagyis a telítetlen zsírsavakat a természetben a húsban, vagy tejtermékekben találhatjuk meg. Viszont mint ételkiegészítő csak a '70-es évek végén és 80-as évek elején jelent meg.

Ha ma végiglapoznak egy, az egészséges életvitelről szóló magazint, egy rakás tökéletesen fitt modellt láthatnak benne, akik leggyakrabban fogyásra rendelt ételkiegészítőket reklámoznak. Ezek a zsírégetők gyakran rengeteg összetevőből állnak, olyan megnevezéssel, hogy azt az egyszerű ember nem is érti, és gyakran csak pár egyszerű dolog áll a háttérben (mint a kofein, zöld tea vagy guarana).

A különös nevek tengerében az egyszerű megoldás a CLA is lehetne ezen az úton. A CLA gyorsan felkapott lett, mert nem valami termogén hatással hozza meg a várt eredményt, hanem egyszerűen segíti a szervezet zsírégető képességét. Segíti megakadályozni a zsírok lerakódását úgy, hogy feloldja azokat a savakat, melyek ezt elősegítik. A tanulmányok azon kívül azt is bebizonyították, hogy segíti a már lerakódott zsír feloldását és átalakítását izomzatnak szükséges anyagokra. Természetesen együttesen az egészséges étrenddel és kellő mennyiségű fizikai aktivitással. A CLA hosszútávra hat jól, párnapos gyorsszedésének nincs értelme. A tanulmányok minimum 8-10 hetes időtartamot ajánlanak 1-3g napi használattal. A CLA úgy tűnik, hogy árban elérhető, efektív hatásának és más pozitív tulajdonságának is köszönhetően természetes segítségként mutatkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!